Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Trouwen

Wist je dat je ook kunt trouwen in het Drents Museum? In overleg met het bruidspaar organiseren wij graag de dag van hun leven! Of het nu gaat om alleen de huwelijksvoltrekking of het complete plaatje. Bij het Drents Museum zijn de mogelijkheden oneindig. Het museum beschikt over verschillende trouwlocaties. Iedere zaal is uniek. 

Coronaproof trouwen

Goed om te weten: ook in deze coronaperiode is het mogelijk om in het Drents Museum te trouwen. 
 

Statenzaal

De Statenzaal is de meest sfeervolle ontvangstruimte van het museum, geschikt voor maximaal 120 gasten**. Tot 1973 vergaderden de Provinciale Staten in deze zaal. De ruimte heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met schilderingen, houtsnijwerk en glas-in-loodramen. Deze sfeervolle zaal beschikt over een goede akoestiek en is een unieke omgeving voor jouw huwelijksvoltrekking met aansluitend mogelijkheden voor een borrel, lunch of diner. Deze zaal is daarom een schitterende locatie om elkaar het ja-woord te geven. Ook uitermate geschikt voor het geven van een diner of een intiem feest.

Opkamer

Deze nieuwe zaal is een bijzondere combincatie van modern en authentiek. De zaal beschikt over een balkon en kan, dankzij de glazen pui, in open verbinding worden gezet met het daaronder gelegen café. Ook het café biedt straks nog meer mogelijkheden. De Opkamer is geschikt voor 90 personen en onze nieuwe Bar Brasserie Pingo biedt plaats aan 200 gasten. ** 

 

Trouwzaal

De Trouwzaal is de meest knusse zaal in het museum. Door de unieke sfeer en de capaciteit van de zaal (max. 30 personen*) wordt deze ruimte vaak ingezet voor de familiaire bruiloften. 

Horeca

Naast de huwelijksvoltrekking is het ook mogelijk om te toosten, dineren of feesten in het museum. Dankzij de verschillende zalen, kunnen wij ontzettend veel mogelijkheden bieden. Een ontspannen toost, een (uitgebreid) diner of een spetterend feest. Wij denken graag met jullie mee. 


Foto: Henrike van Assen

Fotoreportage

Niet in het Drents Museum trouwen maar wel graag hier jullie fotoreportage maken? Wij bieden twee soorten arrangementen.

Arrangement A

  • Fotoreportage tijdens openingstijd, tussen 11.00 - 17.00 uur. Duur: 1 - 1,5 uur.
  • Binnenkomst via de hoofdingang.
  • Kosten € 75,00 incl. btw. 

Arrangement B

  • Fotoreportage voor openingstijd, van 10.00 - 11.00 uur. Duur: 1 uur, eventueel uitloop naar 1,5 uur.
  • Binnenkomst via de groepsentree.
  • Kosten € 130,00 incl. btw.

* De GS-zaal is niet goed toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn.
**Tijdens de Coronaperiode kan er op een veilige en verantwoorde manier getrouwd worden. We hanteren echter aangepaste aantallen per zaal; de Statenzaal (max. 30 personen), Opkamer (max. 40 personen), GS- Zaal (max. 16 personen) en de Trouwzaal (max. 6 personen). 

Zeggen jullie ja tegen het Drents Museum?

Willen jullie elkaar het ja-woord bij ons in het museum geven? Vul dan gauw het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Samen met jullie gaan we zorgen voor een onvergetelijke dag. Een dag waar je altijd van gedroomd hebt.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.