Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Charlotte Schleiffert

Vanaf 18 februari 2022 is de tentoonstellingsinstallatie Tolerance Test van Charlotte Schleiffert (1967) voor het eerst in Nederland te zien. Haar metershoge fantasiefiguren komen in een kring bijeen en worden theatraal voor het voetlicht gebracht met licht, geluid en een verhaal.

Al decennialang schildert Charlotte Schleiffert (1967) hybride wezens: groteske types die worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten. Schleifferts fantasiefiguren belichamen pure levensdrift. Het zijn ‘overlevers’, krijgers in de strijd om het bestaan. In de installatie Tolerance Test komen haar fantasiewezens in een kring bijeen. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moordlustige knokpartij? Dat zal moeten blijken, want het publiek mag plaatsnemen in de kring.
 

 

Klik op de afbeeldingen om te vergroten.

Charlotte Schleiffert, installatie Tolerance Test, 2021

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.