Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 24 en 31 december 

+

Menu

Egbert Streuer

Na de tentoonstellingen over de Drentse blueslegende Harry Muskee in 2016 en amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (sinds 8 juli 2018 te zien) wijdt het Drents Museum vanaf februari 2019 een grote expositie aan nog zo’n opvallende Drent: zijspancoureur Egbert Streuer. De tentoonstelling is een eerbetoon aan onbetwist Nederlands meest succesvolle wegracecoureur die bovendien volgend jaar 65 jaar wordt.

Met zijn ruige baard en imposante snor was de in Assen geboren Egbert Streuer een opvallende verschijning in het rennerskwartier, hoewel hij liever bescheiden op de achtergrond bleef. In de internationale motorsport heeft Streuer, onder andere samen met zijn onafscheidelijke bakkenist Bernard Schnieders, meer bereikt dan welke andere Nederlandse coureur dan ook. Hij heeft niet alleen als enige Nederlandse coureur drie wereldtitels veroverd, maar heeft ook als enige Nederlander twee keer de TT in Assen gewonnen. 

Nederlands meest succesvolle motorcoureur
In de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur gaat het Drents Museum het verhaal van deze bijzondere Drent vertellen aan de hand van onder andere origineel beeldmateriaal op foto en film, trofeeën, motoren, kleding en erekransen. Daarvoor maakt het museum onder meer gebruik maken van het archief van Henk Keulemans, freelance motorsportfotograaf/journalist voor onder andere het Nederlandse motorblad Moto73, en van de teksten van journaliste Natascha Kayser.

Publicatie
Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie in de serie Drentse biografieën die wordt uitgegeven door WBOOKS in Zwolle.