Openingstijden

Museum: gesloten t/m 25 mei 2021
Shop: open op afspraak

+

Menu

Into Nature 2021

Na de fascinerende eerste twee edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstexpeditie Into Nature in 2021 neer in de Zuidoosthoek van Drenthe. In het Bargerveen bij Emmen om precies te zijn. Dit gebied vormt vanaf 31 juli 2021 het decor waarin je de hele zomer wandelend en fietsend kunt genieten van spectaculaire kunstwerken. 

New Energy
Het thema van deze editie is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals nieuwe fiets- en wandelpaden en de vorig jaar geopende Schaapskooi in Weiteveen. Een groot publiek kan zo kennis maken met dit prachtige, woeste en onontdekte gebied.

Kunstenaars
In totaal maken zo'n 20 kunstenaars van over de hele wereld werken voor Into Nature. Op dit moment zijn ze druk aan het schetsen en vinden er locatieverkenningen plaats in het Bargerveen. De kunstenaars worden binnenkort bekend gemaakt.

Uitgebreid programma
Het Rensenpark in Emmen is een broeinest van nieuwe culturele initiatieven. Into Nature
presenteert in het voormalige dierenpark een bijzonder aanvullend programma. Bezoekers van
heinde en verre komen hier samen en beginnen en eindigen hier hun kunstexpeditie naar het
Bargerveen. De organisatie geeft daarnaast nieuwe aandacht aan bestaande kunstwerken in de
omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Verscholen parels in het Drentse
landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt.

Te zien in de zomer van 2021
Op de website van Into Nature en via social media is binnenkort meer informatie te vinden over het programma, arrangementen, locaties en tickets. Zie www.intonature.net

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum en Stichting
Kunst & Cultuur. Into Nature is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en gemeente Emmen.