Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Laura Eckert

Eind 2015 presenteerde het Drents Museum de levensgrote beelden en robuuste portretkoppen van Laura Eckert (1983). De jonge beeldhouwer uit Leipzig is een groot talent binnen de figuratieve beeldhouwkunst in Duitsland. De mens staat centraal in haar indrukwekkende beelden van hout en steen.

Gerecyclede materialen
Eckert hakt haar houten portretkoppen op robuuste, maar afgewogen wijze. De portretten doen in techniek denken aan de Duitse beeldhouwer Stefan Balkenhol. Naast de portretkoppen waren er ook levensgrote beelden in de tentoonstelling te zien. Eckert gebruikte voor deze beelden gerecyclede materialen die ze tot een sculptuur verwerkte. Bijzonder was de mogelijkheid om dankzij scharnieren op verschillende hoogtes meerdere varianten van een beeld te creëren.

‘De koppen ontstaan gewoonweg’
In haar werk focust Laura Eckert zich op het menselijk lichaam en het portret, waarin ze binnen de menselijke verhoudingen zoekt naar onderlinge relaties tussen culturele, sociale, biologische en psychologische aspecten. Bij de totstandkoming van haar beelden gebruikt Eckert geen modellen en schetsen. ‘De koppen ontstaan gewoonweg, voortvloeiend uit de vorm van het stuk hout. Of soms ook uit een gezicht van iemand die ik in het voorbijgaan heb waargenomen’, aldus Eckert.

Publicatie
Bij de tentoonstelling Laura Eckert - Corporeal verscheen de gelijknamige publicatie over het werk van Laura Eckert als het vierde deel in de serie Jong Realisme van het Drents Museum. De publicatie is een uitgave van WBOOKS.

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.