Navigatie overslaan

Daci­ërs, Romei­nen en de oude schat­ten van Roemenië

  • 2 september - 20 december 2024
  • Drents Museum

In de tijd van de Grieken en Romeinen zijn de koningen van de Daciërs de baas in de regio die nu als Roemenië bekend staat. Hun schitterende helmen, pantserstukken en armbanden van goud en zilver maken geen indruk op hun buren. In de ogen van de machtige Romeinen met hun reusachtige rijk zijn de Daciërs woestelingen: zeker niet beschaafd. Al snel komt er oorlog.

Wat klopt er van hun opvattingen? Wat is eigenlijk ‘beschaving’? De leerlingen ontdekken het samen met onze museumdocenten aan de hand van de oogverblindende voorwerpen en de fascinerende verhalen van de Daciërs.   

Praktische informatie

Voor wie (groepen) 7 - 8
Sluit aan bij Geschiedenis, Mens en Maatschappij
Max. aantal leerlingen 40
Benodigde begeleiding 1 persoon per 15 leerlingen
Boekingsperiode 2 september - 20 december 2024
Locatie Assen

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.