Navigatie overslaan

Pre­his­to­ri­sche hightech?

  • Drents Museum

Mensen die bewegen als apen, in grotten wonen en bijna niet kunnen praten? De prehistorische mens wordt vaak afgebeeld als onbehouwen woestelingen in berenvellen. Denk maar eens aan Jerom uit Suske & Wiske, The Flintstones en The Croods en je begrijpt misschien waar dit vandaan komt. Klopt dit wel? Of waren het juist echte vakmensen die tot bijzondere dingen in staat waren?  

Tijdens dit onderwijsprogramma spelen de leerlingen de hoofdrol in een spannend verhaal, waarbij ze samen tot een oplossing moeten komen. Ze ervaren welke technieken de mensen in verschillende periodes uit de prehistorie gebruiken, hoe ze leven en hoe innovatief ze waren. 

Praktische informatie

Voor wie (groepen) 6 - 8
Sluit aan bij Geschiedenis (tijdvak Jagers en Boeren), Mens en Maatschappij
Max. aantal leerlingen 40
Benodigde begeleiding 1 persoon per 15 leerlingen
Boekingsperiode vanaf 6 januari 2025
Locatie Assen

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor het primair onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.