Navigatie overslaan

Mis­sie visie en beleid

Bezoek je Drenthe, dan breng je een bezoek aan het Drents Museum!

Hier maak je kennis met, archeologie, kunst en geschiedenis. Omdat onze archeologische collectie uniek is in Nederland en de wereld, is dit ons belangrijkste speerpunt. Via onze archeologische tentoonstellingen krijg je kijk op de oudste geschiedenis van Drenthe en Nederland. En dankzij de combinatie met onze collectie 19de-eeuwse en hedendaagse kunst is een bezoek aan ons museum steeds weer veelzijdig en verrassend.

Digitalisering en duurzaamheid staan hoog op de agenda en sijpelen door in alles wat wij doen. We willen een open huis zijn voor de maatschappij, dus zetten we doorlopend in op het wegnemen van zoveel mogelijk drempels. Met onze Young Culture Club en de Vrienden van het Drents Museum bouwen we aan langlopende relaties met mensen die ons museum een warm hart toedragen. We zijn een maatschappelijk ondernemer en willen een noaber zijn voor andere musea in Drenthe. Samen staan we sterk en kleuren we het culturele én het Drentse landschap.

Missie
Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Het museum is van en voor iedereen.

Visie
Het Drents Museum wil een succesvol museum van internationale betekenis zijn en met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis een verrijkende ervaring bieden aan zoveel mogelijk mensen.

Beleid
Bekijk hier onze strategische visie 2021-2024.