Navigatie overslaan

Par­ke­ren, gehan­di­cap­ten­plaat­sen en taxis

Gehandicatenparkeerplaatsen

Kom je met de auto naar het Drents Museum? Overal in het centrum van Assen zijn gehandicaptenparkeerplaatsen te vinden. De dichtsbijzijnde gehandicaptenparkeerplaatsen zijn aan De Brink of bij het gerechtsgebouw aan Brinkstraat 4. Of maak gebruik van de andere gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum: 

  • Stadhuis: 2 gehandicaptenparkeerplaatsen (Noordersingel 33) 
  • ​De Nieuwe Kolk: 6 gehandicaptenparkeerplaatsen (Weierststraat 1) 
  • Mercurius: 6 gehandicaptenparkeerplaatsen (Mercuriusplein 211) 
  • Triade: 10 gehandicaptenparkeerplaatsen (Neptunesplein 16)  
  • Neptunus: 4 gehandicaptenparkeerplaatsen (Apollopad 72-74) 
  • Drents Museum: 6 gehandicaptenparkeerplaatsen (Torenlaan 18) 
  • Citadel: 8 gehandicaptenparkeerplaatsen (Kloekhorststraat 26)    

Klik hier voor andere parkeermogelijkheden in Assen met een gehandicaptenparkeerkaart.           

 

Parkeergarages

Parkeren op een betaalde parkeerplaats? De dichtstbijzijnde parkeergarage is parkeergarage Drents Museum aan de Torenlaan. De maximale doorrijhoogte van deze parkeergarage is 1.85 meter. Let er op dat de gehandicaptenparkeerkaart en een parkeerschijf met de juiste tijd zichtbaar achter de autoruit ligt. De vervaldatum en de afbeelding rechtsonder op de kaart moeten altijd duidelijk te zien zijn. De parkeerschijf kan per half uur ingesteld worden. De maximale parkeertijd is drie uur. Klik hier voor meer informatie. 

Bezoekers met een mobiliteitsbeperking zouden ook kunnen denken aan de rolstoelauto van De Zonnebloem en de vervoersdiensten van Valys. Bezoekers uit Noord-Drenthe en Haren kunnen gebruikmaken van WMO-vervoer

Wandelroute van het treinstation Assen naar het Drents Museum.

Wandelroute van het treinstation Assen naar het Drents Museum.

Bereikbaarheid via openbaar vervoer en taxi

Het Drents Museum heeft geen vaste taxistandplaats. Taxi’s, taxibusjes en andere vervoersmiddelen mogen voor de hoofdentree stoppen (Brink 1). 

Het museum ligt op tien minuten loopafstand van het treinstation in Assen. Vanaf het station is het Drents Museum te bereiken via de stationsstraat en het museumlaantje. Klik op de kaart hieronder voor de routebeschrijving. Mensen die vanaf het station met de bus komen, adviseren wij om uit te stappen bij bushalte Oostersingel. Er zijn meerdere lijnen die vanaf het treinstation naar bushalte Oostersingel rijden. Neem lijn: 1, 20, 21, 24. 

Meer informatie

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Adipiscing purus ipsum nec neque natoque. Bibendum vestibulum ipsum vestibulum amet