Navigatie overslaan
tentoonstelling

Rob Mul­der

  • 25 november 2018 t/m 6 januari 2019
  • Drents Museum

It’s bigger than me

Vanaf 25 november 2018 is de tentoonstelling It’s bigger than me met werk van Rob Mulder in de tentoonstellingsruimte KINK te zien. Het werk dat Mulder als conceptueel kunstenaar maakt is spannend, humorvol en indringend. In de tentoonstelling zijn twee video installaties, vier installaties en drie kunstwerken van Mulder te zien. De tentoonstelling in KINK is gratis toegankelijk en te zien tot en met 6 januari 2019.

It’s bigger than me  
De titel van de tentoonstelling It’s bigger than me zegt alles over het werk dat Mulder als kunstenaar maakt. Het betekent zowel ‘Ik kon me niet beheersen, sorry,’ als ‘Dit is zo groot, daar heb ik als eenvoudige aardbewoner geen invloed op.’ In de tentoonstelling komt de bezoeker in een omgeving die deels uitnodigt tot interactie en beleving. Mulder ontmoet zodoende zijn bezoekers, om gevoelens van afscheid, verleiding, woede en zelfspot te delen.

Rob Mulder
Mulder is journalist en conceptmaker. Hij ontwikkelde campagnes en concepten voor tal van internationale ondernemingen als creative director en won als journalist Nederlandse prijzen als de Gouden NL Award 2017 en de NL Award 2017. Waar hij eerder creatief in opdracht werkte doet hij dit nu in opdracht van zichzelf. Mulder: ‘Ik ben als kunstenaar mijn eigen opdrachtgever en kan mijn creativiteit vrijheid geven. Dat is ook erg confronterend, want er is geen opdrachtgever eerder zo veeleisend voor mij geweest als ik zelf nu ben.’

Expositieruimte KINK (Kunst in De Nieuwe Kolk) is van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 11.00 en 17.00 uur in De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, Assen.