Navigatie overslaan
tentoonstelling
Drentse geschiedenis

Win­dow of my eyes

  • 17 januari t/m 5 juni 2016
  • Drents Museum

75 jaar Harry ‘Cuby’ Muskee

De Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 5 juni 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger, die met zijn band Cuby + Blizzards nationaal en internationaal furore maakte. Tot 17 april was tevens de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.

Window of my eyes
Onder de titel Window of my eyes - genoemd naar de grootste hit van Cuby + Blizzards - wordt de bezoeker in de Abdijkerk meegenomen op reis door het leven van Muskee. In de expositie passeren verschillende thema's de revue: zijn jeugd, zijn muziek, zijn optredens, zijn reizen, zijn Drenthe, belangrijke gebeurtenissen en personen in zijn leven en natuurlijk ook hoe hij in het leven stond. Ook zijn nog nooit vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-memorabilia te bewonderen. Albert Haar, bestuurslid van het C + B museum in Grolloo, treedt op als gastconservator van deze tentoonstelling.

Bij de tentoonstellingen verschijnt de publicatie Window of my eyes  - 75 jaar Harry ‘Cuby Muskee, een uitgave van WBOOKS uit Zwolle.

Samenwerking Bluesjaar 2016
De opening van de twee ‘Cuby’ tentoonstellingen op zaterdag 16 januari 2016 vormde de opmaat voor het bijzondere officiële Bluesjaar 2016 van de provincie Drenthe. Hiervoor werkt het Drents Museum onder meer samen met Marketing Drenthe, de Asser Blues Stichting, Cultureel Hart Assen, De Bonte Wever en Theater De Nieuwe Kolk. Zie de Bluesagenda van Blues in Drenthe voor alle bluesactiviteiten en acties in 2016.

Blues from Heaven
De Asser fotograaf Rudy Leukfeldt volgde Muskee vanaf het eerste begin. Uit zijn omvangrijke collectie is in samenwerking met het Drents Museum een selectie gemaakt. De fototentoonstelling Blues from Heaven - Harry Muskee door de lens van Rudy Leukfeldt was tot en met 17 april te zien in ons museum.