Navigatie overslaan

Voor­waar­den publieksactiviteiten

Algemene voorwaarden voor publieksactiviteiten

In het Drents Museum gelden officieel vastgestelde bezoekersvoorwaarden. De bezoekersvoorwaarden vind je hier.

Hieronder zijn de algemene voorwaarden omschreven die van toepassing zijn op de publieksactiviteiten van het Drents Museum. 
 

Algemeen

Het Drents Museum, gevestigd aan de Brink 1, 9401 HS in Assen, organiseert diverse publieksactiviteiten voor jong en oud. Bij de grote tentoonstellingen is er een gevarieerd randprogramma die zorgdraagt voor verdieping of verbreding op de tentoonstelling. Daarnaast worden er ook culturele of maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten dragen bij aan de missie en visie van het Drents Museum. De volgende algemene voorwaarden zijn van toepassing op toegangstickets voor de publieksactiviteiten. 

Tickets

  • Tickets voor publieksactiviteiten worden online verkocht en zijn tot aan 24 uur voorafgaand aan de dag van de activiteit beschikbaar. Tenzij anders vermeld op de website.
  • Wanneer er geen tickets meer beschikbaar zijn voor een desbetreffende activiteit, dan is deze volgeboekt of is de aanmeldtermijn verlopen.
  • Bij uitzondering worden er fysieke kaarten aan de kassa verkocht. Deze informatie wordt dan kenbaar gemaakt op de website. 
  • Eenmaal gekochte tickets kunnen niet gerestitueerd worden. 
  • Het is mogelijk om het ticket over te dragen aan iemand anders. Let op! Indien er gebruik is gemaakt van een kortingskaart is het een vereiste dat de ontvanger ook een kortingskaart heeft.

Veiligheidsclausule

Indien het Drents Museum een activiteit moet annuleren vanwege een overheidsmaatregel (zoals een coronamaatregel of een specifieke veiligheidsmaatregel) gelden er andere regels. Het Drents Museum streeft ernaar om deze events te verplaatsen naar een nieuwe datum. Indien dat niet mogelijk is, wordt de activiteit geannuleerd. Voor deze situatie zijn er twee mogelijkheden: doneren of restitutie. Deelnemers worden hierover geïnformeerd.  

•    Doneer het ticketbedrag aan de Stichting Steunfonds Drents Museum: 

De afgelopen periode heeft het Drents Museum vanwege corona veel bezoekers misgelopen en daarmee ook de bijbehorende inkomsten. Wij zouden het zeer waarderen als je ons wilt steunen door het aankoopbedrag aan Stichting Steunfonds te doneren. Bij voorbaat dank. Samen staan we sterker voor kunst en cultuur.  

•    Restitutie

Als je bij annuleringen door overheidsmaatregel niet kiest voor de bovenstaande optie, maar graag restitutie wilt van het betaalde bedrag, dan kun je hierover contact met ons opnemen.

Algemene huisregels

− Het consumeren van zelf meegebracht eten en drinken is niet toegestaan in het museum.
− Het Drents Museum is een rookvrij gebouw.
− Paraplu’s en (rug)tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. Tassen en paraplu’s kunnen in de gratis kluisjes bij de garderobe (inworp 1 euromunt met teruggave of vraag naar de speciale muntjes bij de Infobalie). Een kleine tas mag wel worden meegenomen.
Bekijk hier alle huisregels van het Drents Museum.