Navigatie overslaan
zelf aan de slag
kunst rond 1900

Door­bor­du­ren in het museum

  • Drents Museum

Borduur mee aan een groot kunstwerk! In de tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf hangt een groot doek dat nog afgemaakt moet worden. Op twee zaterdagen en twee zondagen kun je hieraan meewerken.

Natuurverschijnselen en onderwatertaferelen

Het duo Christine en Janus van Zeegen werkt begin 1900 op een bijzondere manier samen. Als onderwerpen kozen zij spectaculaire natuurverschijnselen en onderwatertaferelen, vaak bestudeerd in Artis. Christine vertaalt de lijntekeningen van motieven uit de planten- en dierenwereld van haar broer Janus naar eigen inzicht in kleurrijk kunstnaaldwerk.

Hedendaags kunstenaar Alexandra Drenth is net als de Van Zeegens gefascineerd door de onderwaterwereld. Zij reflecteert in haar werk voor de tentoonstelling op het leven van vissen in gevangenschap en de huidige staat van de oceanen. Haar speciaal voor deze expositie gemaakte, onaffe borduurwerk kan door jou, samen met andere bezoekers, worden afgemaakt. Het gezamenlijke ‘doorborduurwerk’ is in de tentoonstelling in het Drents Museum te bewonderen. 

Voor wie Volwassenen
Wanneer 13 april, 11 mei, 9 juni,14 juli
Waar Tentoonstelling 'Christine en Janus van Zeegen - vernieuwers in draad en verf'
Tijd Vrije inloop tussen 11:00 - 15:30 uur
Prijs Gratis (met geldig toegangsbewijs voor het museum)
Reserveren Aanmelden is niet nodig

Gedurende deze tentoonstelling laat het museum óók een doek door de provincie 'rondreizen'. Beide borduurwerken worden in de laatste maanden van de tentoonstelling geëxposeerd in het museum.

De tentoonstelling Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in draad en verf is van 30 maart tot 15 september 2024 te zien in het Drents Museum.