Navigatie overslaan
15 januari 2022

Pro­test­ac­tie Drents museum

Zondag 16 januari houdt het Drents Museum tussen 14.00 en 16.00 uur een ludieke actie in het museum om het signaal af te geven dat de cultuursector open moet en kan.

In de publiekshal – waar de Museumshop sowieso geopend is vanaf 11.00 uur – treden tussen 14.00 en 16.00 uur de bekende muzikanten Erwin Java, Sean Webster en Erwin Nijhoff op. Zij verzorgen een mini-bluesconcert om de cultuursector een hart onder de riem te steken.

De toegang is gratis en bezoekers zijn welkom om via een routing die langs de werken en objecten van Frida Kahlo leidt – het concert mee te maken en onze Museumshop te bezoeken. We nemen de coronamaatregelen in acht. Dat betekent op 16 januari een coronacheck bij de ingang, verplicht dragen van mondkapje en anderhalve meter afstand houden. Belangrijk is dat het publiek met de doorstroom rekening houdt. Vol = vol. 

Directeur Harry Tupan: ‘We nodigen iedereen uit die ons en de cultuursector een warm hart toedraagt, om zondagmiddag langs te komen en onze actie te ondersteunen. We kunnen niet langer het geluk, het plezier en de troost die mensen ervaren bij de verschillende cultuuruitingen, bij ze weghouden. Cultuurbezoek zorgt voor beweging, versterkt de mentale gesteldheid en is belangrijk voor onze economie.’

#OpenCultuurNu #openmusea #protestactie #bluesvoormusea

Erwin Java en Sean Webster