Navigatie overslaan
3 maart 2023

Vrien­den­Lo­te­rij steunt ons muse­um met €441.111!

Uit handen van de VriendenLoterij mochten zakelijk directeur Annelies Meuleman en hoofd publiek Ellen ter Hofstede vorige week een cheque van €441.111 in ontvangst nemen! 

Annelies Meuleman (tweede van rechts op de foto) geeft aan: ‘Het is een geweldige bijdrage waarvoor we de VriendenLoterij én natuurlijk alle deelnemers aan de loterij willen bedanken. Mede dankzij dit bedrag gaan we ons sterke programma continueren en verder ontwikkelen. Dat betekent onder meer dat we bijzondere tentoonstellingen kunnen organiseren, onze nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia kunnen lanceren en belangrijke aankopen kunnen doen om onze collectie te versterken.’

Dankzij de deelnemers kon de VriendenLoterij in totaal € 134,8 miljoen uit de opbrengsten van 2022 aan cultuur en welzijn in Nederland schenken. 

Wij zijn sinds 2008 vaste partner van de Vriendenloterij. De bijdrage aan ons museum bestaat uit het vaste jaarlijkse bedrag van € 300.000 en daarnaast een bedrag van € 144.111 bij elkaar gespeeld door liefhebbers van het museum die er voor kozen om specifiek het ons museum te steunen. 

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij biedt deelnemers de kans om maandelijks meer dan 200.000 prijzen te winnen en tegelijkertijd bij te dragen aan het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Met een VIPKAART kunnen deelnemers gratis toegang krijgen tot meer dan 125 musea en korting krijgen op talloze avondjes uit. In 2021 kon de VriendenLoterij dankzij de 1,1 miljoen deelnemers bijna €134 miljoen schenken aan 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen. Het maakt deel uit van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen en is samen met de Postcode Loterij actief in diverse landen.