Navigatie overslaan

Onli­ne rol­len­spel: Mys­te­rie in het veen

  • Online

In deze archeologieles worden brugklas-leerlingen, onder begeleiding van een museumdocent, onderdeel van een spannend, interactief verhaal.

De leerlingen reizen terug naar de Romeinse tijd en stappen in de voetsporen van de Drentse dorpelingen. In een sfeervolle en verhalende vorm maken de leerlingen kennis met het leven van tweeduizend jaar geleden en de topstukken uit de archeologische collectie, waaronder het meisje van Yde.

Voor wie Onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs
Wanneer op aanvraag
Prijs €4,- per leerling (€ 2,- voor de 45 min. variant)
Duur 60 tot 75 min, exclusief opstarten techniek. Er is ook een aangepaste 45 min. variant (zie kosten hierboven).  
NB Maximaal één schoolklas per les

Benodigdheden

Bij een les in het klaslokaal: een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon, die aangesloten is op een groot klassikaal scherm/digibord en met werkend geluid, daarnaast opgeladen mobiele telefoons of tablets met hoofdtelefoons voor leerlingen (individueel, of zo niet mogelijk in kleine groepjes) met internetverbinding. 

Bij een les bij de leerlingen thuis: bij iedere leerling (en docent) thuis een laptop/pc/tablet met (ingebouwde) webcam, microfoon en een internetverbinding, en een opgeladen mobiele telefoon. 

Kerndoelen

Dit programma sluit aan bij het volgende kerndoel van het Voortgezet onderwijs:

  • 37: leren over kenmerkende aspecten van tijdvak van jagers en boeren en tijdvak van Grieken en Romeinen

Reserveren

Vul het aanvraagformulier in om dit programma te boeken. Wij nemen dan contact met je op. 
Wil je meer informatie over het programma? Neem dan contact op met onze afdeling Educatie via educatie@drentsmuseum.nl.  

Reserveer een onderwijsprogramma bij voorkeur minimaal twee weken van tevoren. Reserveer je later, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd van je voorkeur.

Aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het Voortgezet Onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.