Navigatie overslaan

Bezoek met een visu­e­le beperking

Rondleidingen voor mensen met een visuele beperking en lees de zaalteksten met je eigen telefoon. 

Rondleiding met Macula Café

In samenwerking met het Macula Café Assen oragniseren we regelmatig rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens de rondleiding wordt je meegenomen door een gids langs de kunstwerken of objecten die op dat moment tentoongesteld zijn.  

Volgende rondleiding
Onze volgende rondleiding voor bezoekers met een visuele beperking is nog niet gepland. Zodra dit het geval is, wordt deze hier aangekondigd.

Tentoonstellingsteksten

De teksten in onze grote tentoonstellingen kun je ook meelezen vanaf (of laten voorlezen door) je eigen telefoon. In de tentoonstelling in de grote zaal hangen QR codes. Door deze te scannen ga je naar een pagina op onze website waarop de teksten beschikbaar zijn. Je kunt ze dan tonen op een formaat dat voor jou prettig is.  

Labyrinthia

In de vaste collectiepresentatie, Labyrinthia, zijn verschillende hulpmiddelen om een bezoek voor iedereen toegankelijk te maken. Er is speciale aandacht voor mensen met een visuele beperking: met tastobjecten, audiodescriptie, geuren en soundscapes creëren we een bijzondere beleving. Ook is een deel van de teksten in audio beschikbaar. 

Verwacht Doorlopend vanaf 20 oktober 2024

Laby­rin­thia

Een magische ontdekkingsreis door vijftien zalen van het museum. Bekijk alle topstukken uit onze eigen collectie, zoals het meisje van Yde, de kano van Pesse en de schilderijen van Van Gogh.