Navigatie overslaan
tentoonstelling

Char­lot­te Schleif­fert en Jeroen Kuster

  • 31 mei t/m 24 juli 2022
  • Drents Museum

Het Drents Museum heeft sinds 2020 een eigen artist residence: Studio DM! In dit huis kunnen allerlei kunstenaars – schilders, tekenaars, schrijvers, muzikanten – op aanvraag een tijd verblijven.

Dit voorjaar is het kunstenaarskoppel Charlotte Schleiffert en Jeroen Kuster te gast. Studio DM biedt de kans en ruimte om nieuw werk te maken. Vanuit de overtuiging dat niet alleen verre oorden inspirerend zijn voor kunstenaars, kan een verblijf in de provincie Drenthe veel opleveren. Zowel voor kunstenaars als voor de regio. Dit is mogelijk dankzij een particulier legaat en de Stichting Steunfonds Drents Museum. 

Charlotte Schleiffert (1967, Tilburg) staat bekend om haar large drawings: fantasiewezens op grote schaal. De kunstenaar kruist daarin allerlei indrukken. Mensen die ze tegenkomt, beroemdheden, reclames in tijdschriften of kranten. Als een collage combineert ze verschillende tijden, stijlen, culturen en genders. De theatrale tentoonstelling Tolerance Test was eerder in deze zaal te zien, waarin haar large drawings met elkaar het gesprek aangaan. In Studio DM heeft Schleiffert naast deze large drawings ook gewerkt aan landschappen en zelfportretten. 

Jeroen Kuster (1971, Didam) heeft zijn leven lang een nieuwsgierigheid naar de natuur. Hij schept zijn eigen wonderlijke wezens uit plastic, schedels, verf, kerstballen en wat hij verder kan vinden. De originele voorwerpen zijn niet meer te herkennen. De kunstenaar ‘kookt met materiaal’. Kuster kent iedere creatie een Latijnse naam toe, die hij samenstelt uit al bestaande benamingen. Daarnaast schildert hij bomen en planten op kleurrijke en precieze wijze. Vaak trekt hij eropuit om in de buitenlucht te schetsen.

In deze presentatie geven Charlotte Schleiffert en Jeroen Kuster een kijkje in wat zij de afgelopen tijd in Studio DM gemaakt hebben. Vers uit het atelier…