Navigatie overslaan
tentoonstelling

Fem­my Otten – Wist­ful eye

  • 16 december 2017 t/m 11 februari 2018
  • Drents Museum

Te zien in Kunst in Nieuwe Kolk

Vanaf zaterdag 16 december 2017 staat het werk van Femmy Otten centraal in de tentoonstelling Wistful Eye in KINK. In de presentatie zijn onder meer beelden en werk op papier te zien. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Otten drie grote beelden van klei, een wandschildering en een aantal tekeningen en aquarellen vervaardigd. Tot en met 11 februari 2018 kunnen bezoekers gratis haar werk in KINK bekijken.

Een brug slaan tussen heden en verleden
Femmy Otten maakt beelden en reliëfs uit hout, gips of klei en combineert deze technieken met fragiele tekeningen, aquarellen en performances in ruimtelijke installaties. Oude werken van Otten, of fragmenten daarvan, duiken op in nieuwe installaties met een ander uitgangspunt en een ander ‘verhaal’. Aan de basis van haar werk staan voorbeelden uit de kunstgeschiedenis van Westerse en niet-Westerse culturen. Hoewel Otten technieken uit lang vervlogen tijden gebruikt, zoals fresco en houtsnijden, ziet haar werk er eigentijds uit. Zo slaat ze een brug tussen het verleden en het heden.

Wistful Eye
Otten zoekt altijd naar het ultieme kunstwerk. De titel Wistful Eye verwijst naar de manier waarop ze naar de dingen kijkt. Ze zoekt onophoudelijk naar betekenis, aangewakkerd door het verlangen om iets te vinden. Tegelijkertijd is er het sterke vermoeden, of de angst, dat het ultieme kunstwerk nooit bereikt zal worden. Vanuit dit dubbelzinnige gevoel kiest Femmy Otten de werken die haar raken, op zoek naar dat ultieme beeld.