Navigatie overslaan
tentoonstelling

Into Natu­re 2021 – Bargerveen

  • 31 juli t/m 24 oktober 2021
  • Drents Museum

New Energy

Internationale kunst in het Drentse landschap

Na twee fascinerende edities in Noord-Drenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstmanifestatie Into Nature deze zomer neer in de Zuidoosthoek van de provincie. Het Bargerveen bij Emmen vormt het decor waarin bezoekers wandelend en fietsend op zoek kunnen naar spectaculaire kunstwerken van internationaal aansprekende kunstenaars zoals Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell en Marguerite Humeau. 

Into Nature is open van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Nina Canell- Prototype van 'Craver'

Semâ Bekirovic - Materiaaltest

New Energy

Het thema is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals de Schaapskooi en het bezoekerscentrum in Weiteveen. Een groot publiek kan kennis maken met dit prachtige, woeste en voor velen onontdekte gebied. 

Awoiska van der Molen - Materiaaltest

Jabcob Kirkegaard - Melt

Uitgebreid programma

Vrijwel elke zaterdag is er een programma in het Bargerveen, bij restaurant Wollegras of in de buurt van de Schaapskooi. Er zijn films onder de Bargerveense sterrenhemel, artist-talks, interviews en lezingen rondom een thema dat inhoudelijk verbonden is aan één van de kunstwerken van Into Nature, en nog veel meer. Op 4 september en 2 oktober is er in De Fabriek van CBK Emmen een bijzonder programma rond het werk ‘Broken Circle / Spiral Hill’ van Robert Smithson. 

Te zien in de zomer van 2021

Into Nature: New Energy is te zien van 31 juli t/m 24 oktober 2021. Op de website van Into Nature en via social media is meer informatie te vinden over het programma, arrangementen, locaties en tickets. 

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum en Stichting Kunst & Cultuur.