Navigatie overslaan
tentoonstelling

Numen / For Use

  • 2 juli t/m 18 september 2016
  • Drents Museum

Participating in Nature

Van 2 juli tot en met 18 september staat Noord-Drenthe in het teken van de art expedition Into Nature. Het is een kunstroute die door het eeuwenoude gebied van de Drentsche Aa loopt en expositiegebouwen verbindt met andere bijzondere locaties in het landschap. De kunstinstellingen die de handen ineen hebben geslagen zijn het Drents Museum, Museum De Buitenplaats, Kunst in Kolderveen (KiK) en de speciaal voor dit doel opgerichte Stichting Drenthe Kunst, Cultuur & Natuur.

Into Nature
Van 2 juli tot en met 18 september is Drenthe het podium voor een uniek kunstevenement: Into Nature art expedition. Op de ruim 40 kilometer lange kunstroute door het Drentse landschap zijn op zestien locaties werken te bekijken van landelijk en internationaal bekende kunstenaars. Het Drents Museum slaat hiervoor samen met Museum De Buitenplaats in Eelde, Kunst in Kolderveen (KiK) en Kunst & Cultuur Drenthe de handen ineen.

Numen/For Use
Het designcollectief Numen/For Use bouwt een sculptuur van grote schaal die de gehele publieke ruimte overneemt en heruitvindt. Ze gebruiken materiaal dat in de kern kortstondig is en veranderen dat in een vorm die architecturale kenmerken heeft. De kunstwerken die daarmee ontstaan waren eerder te vinden in Melbourne, Tokio en Parijs. Vanaf 2 juli zal hun werk te zien zijn in de Gouverneurstuin van het Drents Museum.

Tape Assen
Tape Assen is speciaal voor deze locatie ontworpen en gaat een dialoog aan met de plek waar ze staat evenals met haar bezoekers. Het is een installatie die zich kenmerkt door een unieke mix van natuur, architectuur, openbare ruimte en kunst. De bomen in het park zijn dragers van het kunstwerk, de wandelaar is haar gebruiker en beschouwer. Het is een luchtige verbeelding van de kracht van samenwerking en groei.

Meer Into Nature in het Drents Museum

  • Focus on Nature - Theo Goedvriend toont dat ieder onderdeel van de natuur een rol speelt bij het proces van groei, bloei en verval. Locatie: Drents Museum.
  • Manipulation of Nature - Sjoerd Buisman focust zich op de geconstrueerde natuur. Locatie: Daktuin Drents Museum.
  • Concepts of Nature - Mark Dion onderzoekt de problematische relatie van de mens met de natuur in onze tijd. Locatie: Drents Museum en tentoonstellingsruimte Drents Museum in De Nieuwe Kolk.

Voor meer informatie over Into Nature art expedition​ en tickets: www.intonature.net/tickets.