Navigatie overslaan
tentoonstelling

Sas­kia Boelsums

  • 4 juli t/m 25 oktober 2020
  • Drents Museum

Van 4 juli tot en met 25 oktober 2020 is de tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited  te zien in het Drents Museum. 

Deze tentoonstelling was eerder te zien in onze expositieruimte in KINK, maar is slechts kort open geweest in verband met coronamaatregelen. Aangezien de deuren van KINK definitief zijn gesloten, is deze prachtige expositie verhuisd naar het Drents Museum! De kunstwerken van Saskia Boelsums, Kunstenaar van het jaar 2020,  zijn overweldigend, schilderachtig en tonen de schoonheid van het landschap. Een groot deel van de getoonde werken is gemaakt in Drenthe. Een aantal kunstwerken is voor het eerst te zien in Landscape revisited.

Schilderachtige kunst
Saskia Boelsums is een beeldend kunstenaar met een fototoestel. Haar landschappen met dramatische luchten worden vaak vergeleken met die van de Hollandse Meesters. Er zit spanning in de werken: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer en een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. De rust en de dynamische natuur van het Drentse landschap zijn een grote inspiratiebron voor de kunstenares. In de tentoonstelling zijn dan ook nog niet eerder vertoonde Drentse werken zien. Maar ook plekken buiten Drenthe, waaronder de Waddeneilanden zijn te bewonderen.

Saskia Boelsums, Landscape#19

Saskia Boelsums, Landscape#21

Saskia Boelsums
Begin jaren 90 studeerde Saskia Boelsums af in ruimtelijke en grafische vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen. Aan het begin van haar carrière maakte ze vooral ruimtelijke installaties, maar sinds 2013 heeft Boelsums zich helemaal toegelegd op de fotografie. Ze begon met stillevenfotografie, experimenteerde vervolgens met portretten en kwam uiteindelijk uit bij het landschap. Ze toont haar werk in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York. Saskia woont en werkt in het landelijke Zuidoost-Drenthe en is Kunstenaar van het jaar 2020.

Eerder te zien in KINK
De tentoonstelling Landscape Revisited was eerder te zien in KINK. Door de sluiting in verband met coronamaatregelen, hebben weinig mensen de kans gehad om deze te bezoeken. We zijn daarom blij dat we de werken van Saskia Boelsums alsnog kunnen tonen in het Drents Museum zelf.
De tentoonstelling te zien van zaterdag 4 juli tot en met zondag 25 oktober 2020. Let op: het museum is alleen toegankelijk op vertoon van een vooraf online gekocht ticket.

Online tentoonstelling Saskia Boelsums  
Wil je je online vergapen aan de prachtige werken van Saskia Boelsums? Bekijk dan de digitale tentoonstelling die Boelsums heeft gemaakt. Te bewonderen via de website van Saskia Boelsums.