Navigatie overslaan
tentoonstelling

The Way We Work

  • 25 april t/m 23 juni 2019
  • Drents Museum

Te zien in Kunst in De Nieuwe Kolk

Met de titel The Way We Work onderzoeken de eerstejaars studenten van het Frank Mohr Institute (FMI) condities, manieren en ideeën van samenwerking en van het gezamenlijk presenteren van werk. Samen met docenten, speciale gasten en “kritische vrienden”, onderzochten de studenten de afgelopen maanden zowel praktisch als theoretisch diverse tentoonstellingspraktijken. Hun experimentele presentatie in de Koepelzaal van Academie Minerva afgelopen maart was de eerste uitkomst van dit langer lopend project.

Drie tentoonstellingen
Nu experimenteren zij verder in KINK, de kunstruimte van het Drents Museum in Assen, waar ze drie opeenvolgende tentoonstellingen maken. Deze tentoonstellingen zullen een open structuur hebben waar discussies en uitwisselingen van ideeën worden gestimuleerd – daarom zijn tussentijdse veranderingen mogelijk. Crowdsourcing is hier leidend; dialoog is de sleutel. “Hoe verhouden we ons tot elkaar?” En “Hoe kunnen we samenwerken?” zijn twee structurele gedachten binnen dit project dat loopt tot 21 juni 2019.

Diverse werken
De werken van FMI-studenten – een groep internationale kunstenaars – zijn zeer divers, daarom zijn de uitgangspunten van The Way We Work de dynamiek in de eigen artistieke praktijk en de sociale interacties met peers en publiek. Het publiek wordt uitgenodigd om naast het bezoeken van de tentoonstelling tijdens de feestelijke events en gedurende de opbouwperiode de kunstenaars te ontmoeten. Let op de diverse data die hieronder worden genoemd.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn: Melle Aussems, Damlanur Bilgin, Sno Chung, Martina Dal Brollo, Joowon Jung, Michal Kruger, Vesper Kwon, Nancy Lan Hsin, Kung Ching Lee, Bart Nijstad, Lisa Plattner, Peter Pohlmann, Sheng Jie, Steven Spoelstra, Vanina Tsvetkova, Jochem van den Wijngaard, Shantia Zakerameli Renani.

Data:
The Way We Work 1/3: 
Opbouw: do 18 april -  woe 24 april 
Event: do 25 april 25, 16 – 17 uur
Tentoonstelling: do 25 april – woe 8 mei 

The Way We Work 2/3:
Opbouw: woe 8 mei – di 14 mei
Event: woe 15 mei, 16 – 17 uur
Tentoonstelling: 15 mei – 29 mei 

The Way We Work 3/3: 
Opbouw: woe 29 mei – woe 5 juni 
Event: woe 5 juni, 16 – 17 uur
Tentoonstelling: woe 5 juni – vrij 21 juni 

Openingstijden
Tentoonstellingsruimte KINK is een dynamische ontmoetingsplek waar je hedendaagse kunst en design kunt bekijken en actief kunt beleven. KINK is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Adres: Weiersstraat 1, Assen.