Navigatie overslaan
Fulltime - 36 uur - Drents Museum

Vaca­tu­re HBO Sta­ge Events

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Het museum is van en voor iedereen.

Onze Event managers, die onderdeel uitmaken van het team Marketing, Communicatie en Events staan continu voor nieuwe uitdagingen. In het najaar van 2024 zijn we druk bezig met de opening van onze nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia. Binnen dit team krijg jij de kans om fantastische ervaringen op te doen op het gebied van events. 

Vanaf september 2024 zijn wij op zoek naar een HBO-Stagiair Events voor 36 uur p/w.

Wat ga je doen?

  • Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling van het team Marketing, Communicatie en Events. Met jouw werkzaamheden ondersteun je de afdeling bij de organisatie van evenementen.
  • Je verwerkt reserveringen in het boekingssysteem SEM
  • Je assisteert bij het bedenken, uitwerken en uitvoeren van evenementen op maat
  • Je beantwoordt inkomende telefoontjes en e-mails en handelt deze af
  • Je helpt bij het plannen van huwelijken en feesten
  • Je bent inzetbaar als floormanager
  • Je voert administratieve kantoorwerkzaamheden uit

De opdracht vanuit school stemmen wij in overleg met jou af, deze kan zowel creatief als commercieel ingevuld worden.

Wat vragen we van je?

Je weet je mondeling én schriftelijk goed uit te drukken in het Nederlands en Engels. Na een inwerkperiode kun je goed zelfstandig werken. Jouw initiatief en creativiteit wordt op prijs gesteld en je hebt een flexibele en positieve houding. Voor verschillende evenementen en bijeenkomsten vertegenwoordig jij het Drents Museum. Gastvrijheid en representativiteit staat hierbij voorop.

Wat bieden we je?

Een unieke werkplek met enthousiaste collega’s: je maakt onderdeel uit van een dynamisch team met collega’s die jou uitstekend kunnen begeleiden in het vak Events. Je krijgt veel ontwikkelmogelijkheden en er is voldoende ruimte en tijd om te werken aan een eventuele stageopdracht. Stagevergoeding van € 300,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

‘‘Het Drents Museum is een toonaangevend museum met spraakmakende presentaties op het gebied van archeologie, kunst rond 1900, hedendaags realisme en Drentse cultuurgeschiedenis.’’

Solliciteren

Wil jij in een creatieve en inspirerende omgeving werkervaring opdoen? Dan is deze stageplek echt iet voor jou! 

Mail je motivatie en CV

Het Drents Museum is overtuigd van de kracht van diversiteit, waarbij diversiteit staat voor - onder andere - culturele achtergrond, inzetbaarheid, gender en leeftijd. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van ons team mogelijk kunnen vergroten. Wij hanteren de Rooney Rule.