Navigatie overslaan

Muse­um Mural

Straatkunstenaar Nina Valkhof maakt in de zomer van 2024 een muurschildering op de Dotterbloemflat in Assen-Oost. Hiermee breken we de muren van ons museum open als deelnemer aan het project Museum Murals.

Schildering met museumobjecten

In de muurschildering worden verschillende stukken uit de collectie van het Drents Museum en het nog te openen Labyrinthia verwerkt. Het gekozen ontwerp is geïnspireerd op een messing Schotel met rivierdonderpadden en alen van Johanna van Eijbergen, de Boerhoorn van Wijster, Geranium van Julie de Graag en de Onkruid verbrandende boer van Vincent van Gogh uit onze collectie. 

Deze stukken liggen momenteel opgeborgen in het depot en keren in het najaar van 2024 terug in het museum. In Labyrinthia, onze nieuwe collectiepresentatie, komen topstukken uit de archeologie, kunst en geschiedenis collectie bij elkaar.

Boerhoorn Wijster
Schotel met rivierdonderpadden en alen
Onkruid verbrandende boer

Straatkunstenaar Nina Valkhof

Nina heeft over de hele wereld muurschilderingen op haar naam staan, bomvol flora en fauna. Haar stijl kan worden omschreven als realistisch met een magisch tintje. Nina maakte eerder al een Mauritshuis Mural, het project dat de aanleiding was voor Museum Murals. 

Museum Murals

Het kunstwerk op de Dotterbloemflat is onderdeel van een landelijk project op initiatief van het Mauritshuis. Bekijk alle twintig locaties en kunstenaars.

Meer weten
Verwacht Doorlopend vanaf 20 oktober 2024

Laby­rin­thia

Een magische ontdekkingsreis door vijftien zalen van het museum. Bekijk alle topstukken uit onze eigen collectie, zoals het meisje van Yde, de kano van Pesse en de schilderijen van Van Gogh.