Navigatie overslaan
15 juni 2024

Werk­zaam­he­den in het museum

Wij werken aan de voorbereidingen van Labyrinthia. Bij je bezoek aan het museum merk je dat er gewerkt wordt. Op deze pagina lees je wat je op dit moment kunt verwachten én wat onze plannen zijn.

Voortgang van de bouw

Wij werken aan de voorbereidingen van Labyrinthia, onze spectaculaire nieuwe collectiepresentatie. Bij je bezoek aan het museum is niet te missen dat we aan het verbouwen zijn. Op deze pagina lees je wat je op dit moment kunt verwachten bij een museumbezoek én wat onze plannen zijn!

Voortgang van de bouw

Er wordt op dit moment gewerkt in het Drostenhuis en het ontvangershuis van het Drents Museum. Zo verbeteren we onder meer de toegankelijkheid en duurzaamheid van ons historische gebouwencomplex. De afgelopen maanden zijn er ook werkzaamheden verricht aan de vloer van de onderdoorgang tussen de Abdijkerk en de nieuwbouw. In het voorjaar van 2024 starten we daar met de inrichting en opbouw van Labyrinthia.

In de zomer van 2023 werden onderhoudswerkzaamheden in de grote zaal verricht en in de afgelopen jaren werd onze prachtige Bar Brasserie Pingo geopend. Ook werd de Abdijkerk getransformeerd tot een expositieruimte, daar is vanaf 30 maart 2024 Christine en Janus van Zeegen - Vernieuwers in Draad en Verf te zien. 

Wat betekent dit voor je bezoek?

  • Eigen collectie tijdelijk niet te zien

Onze eigen collectie bevindt zich vanwege de verbouwing grotendeels in het depot. Op dit moment is onze collectie archeologie (waaronder de kano van Pesse, het meisje van Yde en de andere veenlichamen), de collectie Drentse geschiedenis, kunst rond 1900 en hedendaags realisme niet te zien. We verwachten dat Labyrinthia geopend wordt in de loop van 2024.

  • Tijdelijk andere routes 

Op diverse plaatsen in onze historische gebouwen zijn stofschotten geplaatst. Het Drostenhuis en de onderdoorgang zijn tijdelijk afgesloten. 

Het Grootste Poppenhuis van Nederland is geopend en is tijdelijk via een andere weg te bereiken. 

De abdijkerk en de kabinetten zijn bereikbaar via Brasserie Pingo. 

In onze grote zaal is vanaf 7 juli Dacia - Rijk van goud en zilver te zien. In deze ruimte is tijdens tentoonstellingen niets te merken van de verbouwing. 

In onze gebouwen geven we de routes aan en proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Heb je vragen dan kun je altijd terecht bij onze medewerkers ter plaatse en online contact met ons opnemen. 

Hoe blijf ik op de hoogte?

We houden je via onze website op de hoogte van wat er wel en niet te zien is. Volg ons op Facebook, Instagram en X voor meer informatie en om achter de schermen mee te kijken. Of abonneer je op onze nieuwsbrief.