Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Poppenhuis

Welkom in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Ons bijzondere Poppenhuis brengt je naar het Drenthe van de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren, er nog geen elektriciteit was en communicatie via postduiven ging.

Poppen komen tot leven!
De eigenaresse van het Poppenhuis laat je kennismaken met haar 'poppen': de voorname familie Van Lier en hun personeel. Je kiest zelf tijdens een verrassende multimediatour welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners?

Aarzel niet te lang, want er moet nog zoveel gebeuren. De kamers moeten worden gestoft, het zilverwerk gepoetst en er moet een smakelijk feestmaal bereid worden. Stadhouder Willem V komt namelijk op bezoek! De keuze is aan jou.

Toegankelijkheid
Let op: vanwege het historische en monumentale karakter van het Ontvangershuis is het Poppenhuis beperkt toegankelijk voor minder validen. De eerste verdieping is met een liftstoel te bereiken, de tweede verdieping helaas niet. Het is mogelijk om een rolstoel van het museum te gebruiken. Reserveren is raadzaam en kan iedere dag via 0592 - 377 773.