Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Bezoek Poppenhuis

Adres en openingstijden
 

Het Poppenhuis bevindt zich in het Ontvangershuis van het Drents Museum.
Brink 1, Assen
0592 - 377 773
info@drentsmuseum.nl

 

Bereikbaarheid
 

Tijdelijk buitenom naar het poppenhuis

We zijn op dit moment bezig met de herinrichting van het Drents Museum. Door de verbouwing is de route naar het Poppenhuis tijdelijk gewijzigd: Om het Poppenhuis te bereiken ga je buiten langs het oude provinciehuis en bij het ontvangershuis naar binnen. Meer over de verbouwing

 

Bereikbaarheid Drents Museum 

Het Drents Museum ligt op circa vijf minuten loopafstand van het Intercity- en busstation Assen. Vanuit het NS-station loop je naar het centrum via de Stationsstraat. Aan het eind van de Stationsstraat steek je de Oostersingel over bij het zebrapad. Ga linksaf en direct weer rechtsaf de Kloosterstraat in. Aan het einde van de Kloosterstraat zie je links om de hoek de ingang van het Drents Museum, aan De Brink 1.

Er zijn diverse parkeergelegenheden in de omgeving van het museum.
 

Slecht ter been?
 

Vanwege het historische en monumentale karakter van het Ontvangershuis is het Poppenhuis beperkt toegankelijk voor minder validen. De eerste verdieping is met een liftstoel te bereiken, de tweede verdieping helaas niet. Het is mogelijk om een rolstoel van het museum te gebruiken. Reserveren is raadzaam en kan iedere dag via 0592 - 377 773.

Het museum beschikt over een ruim aantal zitkrukjes. De bezoeker mag een zitkrukje lenen en meenemen in de expositiezaal of naar de vaste collectie. De zitkrukjes zijn te vinden in de benedenhal van het museum naast de Infobalie.