Navigatie overslaan

Wat is bescha­ving? Daci­ërs en Romeinen

  • 2 september 2024 - 20 december 2025
  • Drents Museum

Wist je dat de Romeinse keizer Trajanus een grote zuil in Rome liet bouwen waarop je de overwinning van de Romeinen op de Daciërs kunt zien? Woestelingen, dat zijn deze Daciërs in de ogen van de Romeinen, die ze na jarenlange oorlogen eindelijk weten te verslaan.  

In het tijdvak van de Grieken en Romeinen heersen de koningen van de Daciërs over het gebied dat nu als Roemenië bekend staat. Hun schitterende helmen, pantserstukken en armbanden van goud en zilver maken geen indruk op hun Romeinse zuiderburen. Wie waren de Daciërs en zijn ze echt zo gevaarlijk en barbaars als de Romeinen beweren? 

De leerlingen ontdekken het samen met onze museumdocenten. We filosoferen over de betekenis van de oogverblindende objecten en luisteren naar de intrigerende verhalen over de Daciërs. 

Praktische informatie

Wie Eerste en tweede klassen, alle niveaus
Wanneer Dit programma is te boeken vanaf 2 september 2024
Max aantal leerlingen 40
Min. aantal begeleiders 1 persoon per 15 leerlingen
Sluit aan bij Geschiedenis (Tijdvak Grieken en Romeinen), Mens en Maatschappij

Informatie en reserveren

Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie & Participatie via 0592 - 377 775 of educatie@drentsmuseum.nl. 

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Aanvraagformulier

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwe tentoonstellingen en onderwijsprojecten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs. Drie keer per jaar versturen wij een digitale nieuwsbrief naar het onderwijs.