Navigatie overslaan
tentoonstelling

Mark Dion

  • 2 juli t/m 18 september 2016
  • Drents Museum

Concepts of Nature

Als onderdeel van Into Nature art expedition, het unieke kunstevenement dat deze zomer in Drenthe plaatsvindt, is in het Drents Museum een solotentoonstelling te zien van de Amerikaanse kunstenaar Mark Dion. Het Marta Herford museum in Duitsland stelde deze unieke tentoonstelling, met Dions werk van de laatste 25 jaar, met de kunstenaar samen. Wij zijn bijzonder trots dat deze presentatie deze zomer doorreist naar Assen en dat Dions grootste tentoonstelling in Nederland in het Drents Museum plaatsvindt. De tentoonstelling is op twee locaties in Assen te zien: in de tentoonstellingsruimte van het Drents Museum en in De Nieuwe Kolk.

Into Nature
Van 2 juli tot en met 18 september is Drenthe het podium voor een uniek kunstevenement: Into Nature art expedition. Op de ruim 40 kilometer lange kunstroute door het Drentse landschap zijn op zestien locaties werken te bekijken van landelijk en internationaal bekende kunstenaars. Het Drents Museum slaat hiervoor samen met Museum De Buitenplaats in Eelde, Kunst in Kolderveen (KiK) en Kunst & Cultuur Drenthe de handen ineen.

Relatie tussen de mens en zijn omgeving
Voor deze tentoonstelling heeft de Amerikaanse kunstenaar meer dan 7.000 objecten samengebracht in een bijna onuitputtelijke diversiteit aan curieuze, bizarre, grappige maar ook verontrustende zaken. In Concepts of Nature is een afwisselende tocht langs natuurhistorische laboratoria, museumdepots en mysterieuze jachtgebieden gecreëerd. Mark Dion: ‘Ik heb mijn hele leven dingen verzameld. Veel kinderen hebben de drang om te verzamelen en te organiseren. Sommige mensen hebben dat en raken het kwijt. Anderen hebben het en houden het vast. Ik denk dat ik het nooit ben kwijtgeraakt!’

De kunstenaar Mark Dion
Al vroeg ontwikkelde Mark Dion (VS, 1961) een passie voor het verzamelen, die hij tot op de dag van vandaag voortzet. In 1997 en 1999 veroorzaakte hij een wereldwijde sensatie met zijn spectaculaire quasi-archeologische onderzoek van het Canal Grande in Venetië ter gelegenheid van de Biënnale, en, twee jaar later, van de Theems in Londen. Zijn werk bevindt zich niet alleen in prominente collecties van internationale musea zoals het MoMA, het Perez Art Museum in Miami en het Museum Ludwig in Keulen, maar ook in de publieke ruimte.

Meer Into Nature in het Drents Museum

  • Focus on Nature - Theo Goedvriend toont dat ieder onderdeel van de natuur een rol speelt bij het proces van groei, bloei en verval. Locatie: Drents Museum.
  • Manipulation of Nature - Sjoerd Buisman focust zich op de geconstrueerde natuur. Locatie: Daktuin Drents Museum
  • Participating in Nature - het Kroatisch/Oostenrijkse kunstenaarscollectief Numen/For Use bouwt tussen de bomen een spectaculaire installatie van tape. Locatie: Gouverneurstuin.

Voor meer informatie over Into Nature art expedition en tickets: www.intonature.net/tickets.

Een tentoonstelling van het museum Marta Herford i.s.m. het Drents Museum.