Navigatie overslaan
tentoonstelling

Wout Mul­ler

  • 24 januari t/m 1 oktober 2020
  • Drents Museum

Precies twintig jaar na het overlijden van kunstenaar Wout Muller (1946-2000) opent het Drents Museum de kleine presentatie Wout Muller.

Mullers schilderijen zijn intrigerend en eigenzinnig waarbij het vrouwelijk naakt een terugkerend aspect is. Naast zijn schilderijen van voluptueuze vrouwen ontwerpt Muller ook honderden boekomslagen, driedimensionale objecten en monumentale werken. Wout Muller is van 24 januari tot en met 13 september 2020 te zien in het Drents Museum en is ter nagedachtenis aan een excentrieke kunstenaar.

Vrouwelijk schoon
Figuratief kunstenaar Wout Muller staat bekend om zijn kunstwerken waarop vrouwelijk naakt centraal staat. Naast zijn interesse voor het menselijk lichaam is Muller ook gefascineerd door biologie. Zijn dromerige landschappen zijn dan ook een combinatie van vrouwelijk naakt met paddenstoelen, vreemde wezens en planten. Typerend voor Mullers schilderijen zijn de weloverwogen composities en de traditionele verfijnde techniek van in dunne lagen aangebrachte olieverf. In de presentatie zijn maar liefst 16 kunstwerken en 19 boekomslagen van Muller te zien.

Wout Muller
Wout Muller is geboren in 1946 in Hilversum. In 1967 haalt hij aan de Rietveld Academie in Amsterdam zijn diploma voor de Vrije Grafiek. Na zijn studie geeft Muller lange tijd les aan de Academie Minerva in Groningen. In 1994 verhuist hij samen met zijn vrouw naar Ierland, waar hij op 24 januari 2000 overlijdt. Wout Muller behoort tot de top van de Nederlandse figuratieve schilderkunst.