Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze activiteit is afgelopen. Klik hier voor het actuele activiteitenoverzicht.

 

 

 

 


 

Familiedag rondom Sterven in schoonheid 

In de kerstvakantie is er een speciale dag voor families in het teken van de tentoonstelling Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er graffiti workshops, workshops muziekimprovisatie, optredens van een verhalenverteller en een Familieroute voor jong en oud. Volwassenen kunnen die dag ook de Sterven in schoonheid-introductielezing bijwonen

Wanneer: woensdag 28 december 2022
Voor wie: families met kinderen vanaf 8 jaar
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur
Prijs: gratis (excl. museumentree) bestel alvast je ticket

Graffiti workshop 
In de straten van Pompeï en Herculaneum is veel graffiti te zien. In deze workshop leer je om zelf graffiti te maken. Onder leiding van graffiti- en stencil art kunstenaar Richard van Rijswijk teken je met speciale stiften op een pet. Na afloop mag je die pet mee naar huis nemen. Je kunt bij de workshop binnenlopen van 10.00 tot 12.00 en van 12.30 tot 15.00 uur.

Workshop muziekimprovisatie 
Tijdens deze workshop leer je met muziek improviseren. Het Keuning Jeugd Orkest laat je eerst enkele nummers horen die te maken hebben met het leven in Pompeï en Herculaneum. Daarna maak je zelf muziek met instrumenten, je lichaam en je stem. Uiteindelijk laat je samen met het orkest de vulkaan Vesuvius muzikaal tot een uitbarsting komen. De workshop begint om 11.00, 12.30 en 14.00 uur, duurt dertig minuten en wordt begeleid door Saskia Rozeveld.

Verhalenverteller 
Mythologische verhalen speelden een belangrijke rol in Pompeï en Herculaneum. De verhalenverteller vertelt enkele van deze spannende verhalen aan de hand van voorwerpen uit de tentoonstelling. De verhalenverteller start om 10.30, 11.15, 12.45, 13.30 en 14.15 uur. Het optreden duurt 15 minuten. 

Familieroute
Tijdens de familiedag kun je een Familieroute volgen door de tentoonstelling. Deze route staat vol verrassende opdrachten en leuke weetjes over bijvoorbeeld het dagelijkse leven in Pompeï en Herculaneum. De gratis route is verkrijgbaar bij de Infobalie in de publiekshal.

Gratis lezingen voor volwassenen
Op de Familiedag zijn gratis introductielezingen voor volwassenen over Sterven in schoonheid. Aan de hand van de topstukken vertelt een museumdocent alles over het rijke Romeinse leven vóór de uitbraak van de Vesuvius. De lezing start om 11.45, 13.15 en 14.45 uur en duurt dertig minuten (gratis bij museumbezoek).