di t/m zo: 10.00 - 18.00 uur
in vakanties op maandag ook open

Masterclass: Borduren met Merlijne Marell

Dit event is uitverkocht

Deze dag is de ‘coming out day’ voor Merlijne Marell, want velen weten niet dat ze naast de prachtige handprints die ze maakt, een begenadigd borduurster is. De insectenwereld is haar favoriete onderwerp en met naald en draad vertaalt zij deze in verfijnd borduurwerk. Deze dag geeft Merlijne exclusief les en borduur je op een speciaal door haar ontworpen print.

Merlijne Marell deed in opdracht voor het Drents Museum onderzoek naar het werk van Johanna van Eijbergen, een vrouwelijke metaalkunstenaar die rond 1900 actief was in een mannenwereld en de natuur als inspiratie verwerkte in haar beeldend werk. Met name de insecten sluiten prachtig aan op het werk van Merlijne, kleine diertjes met een groots effect. In de tentoonstelling over het werk van Johanna is een wandvullende print van Merlijnes hand te zien.

De masterclass begint met het bezoeken van de tentoonstelling Johanna van Eijbergen – Markante Metaalkunstenaar en uitleg daarover. Je bekijkt het borduurwerk van Merlijne en begint na een korte instructie met het borduren van de print. Dit kan je doen in verschillende technieken die je wellicht al weet en de nieuwe technieken die je tijdens de masterclass leert. Merlijne gaat met je delen hoe verschillende steken en materialen karakter geven aan je werk en hoe je die al doende toepast.

Neem je eigen schaar en eventueel je eigen naalden mee. Denk ook aan een borduurring als je daar graag mee werkt.

Wanneer: zaterdag 16 en zondag 17 juli 2022
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
Locatie: Drents Museum, Assen
Kosten: € 85,00 per persoon (inclusief materiaal, koffie/thee en toegang tentoonstelling),