Nubisch erfgoed uit Boston. Hoe zit dat?

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Hoe komt een collectie Nubische oudheden terecht in het Museum of Fine Arts in Boston? Dat vragen veel bezoekers van ons museum zich af. Dat heeft alles te maken met het werk van de Amerikaanse archeoloog George Reisner (1867-1942), die tussen de grote wereldoorlogen allerlei opgravingen deed in en rond de Nubische piramiden. Zijn ideeën bepaalden een eeuw lang ons beeld van de geschiedenis van Nubië. Conservator Bastiaan Steffens van het Drents Museum vertelt over de vondsten van Reisner en de Nubische cultuur.

Voor wie:          volwassenen
Wanneer:          zondag 17 februari 2019
Waar:                Statenzaal
Tijd:                  14.00 - 15.00 uur