Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Te gast: Carolien Sikkenk

Frida Kahlo's zelfportretten zijn wereldberoemd. Ze presenteert zich haar hele leven precies zoals zij dat wil. Met kleding, kapsels en sieraden creëert ze elke dag een andere versie van zichzelf. Mexicaanse en westerse stijlen mengt ze tot haar eigen Kahlo-mix. Ongewoon en opvallend. Met haar foto's en zelfportetten vertelt ze een verhaal. Op zaterdag 19 februari is fotograaf/kunstenaar Carolien Sikkenk te gast in ons museum en geeft zij een workshop portretfotografie.

Kunstenaar Carolien Sikkenk raakte geïnspireerd door Frida Kahlo en maakte een fotoproject met verschillende, krachtige vrouwen. Voor dit fotoproject is Sikkenk zich verder gaan verdiepen in de symboliek van Frida haar kledingstijl en schilderijen. Deze symboliek komt dan ook op allerlei manieren terug in de foto’s. Zo kleedde Frida zich expres in de kleurrijke traditionele Mexicaanse kledingstijl van de Tehuana-vrouwen. Haar kledingstijl was niet in de mode, maar stond voor cultuur en een politiek statement. Carolien stelt de mens in al zijn facetten centraal in haar fotografie. 

      

     
Fotografie: Carolien Sikkenk, Visagie en hairstyling: Miranda van Altena 
Hairstyling: Annet Spring in ‘t Veld , Accessoires Ingeborg Raadsen
Fashion designers: Marie Lamberechts, Tess van Zalinge en Spijkers en Spijkers.

Carolien start de workshop met een introductie en geeft ze handige tips en tricks voor het maken van krachtige portretfoto's. Aansluitend ga je zelf aan de slag met het maken van zelfportretten en krijg je feedback van de fotograaf en mededeelnemers. 

Wil je graag deelnemen aan deze lezing met begeleiding van een gebarentolk? Neem dan tijdig contact met ons op via reserveringen@drentsmuseum.nl

Wanneer:  19 febuari 2022
Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in (portret)fotografie
Waar: Drents Museum
Tijd: De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Vóór de workshop bezoek je de tentoonstelling Viva la Frida! op eigen gelegenheid. Je kunt kiezen voor binnenkomst om 12.00, 12.30 en 13.00 uur.
Prijs: 10 euro (excl. museumentree, incl. koffie/thee en een lekkernij) 
Tickets: Bestel hier jouw ticket(s)

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.