Openingstijden

Open: di t/m zo van 11.00 - 17.00 uur
Extra geopend op maandagen in de zomervakantie

Te gast: Saskia Boelsums

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

De landschapsfoto's van Saskia Boelsums zijn overweldigend en schilderachtig. Ze laten de schoonheid van het landschap zien: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer, een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee.

Saskia Boelsums ziet zichzelf als beeldend kunstenaar met een fototoestel: ‘Als kunstenaar en fotograaf draag ik een rijke culturele erfenis met me mee. Ik voel me dan ook sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapsschilders zoals Van Gogh, Maris en Van Ruisdael.’ In haar foto's maakt ze de sfeer van het gefotografeerde landschap voelbaar voor de toeschouwer. Saskia Boelsums (1960) groeide op in Iran en Curaçao.

Terug in Nederland volgde ze de kunstacademie Minerva Groningen en studeerde af in ruimtelijke en grafische vormgeving. Sinds 2013 focust ze zich volledig op fotografie en boekt daarmee veel succes. Ze toont haar werk in wereldsteden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York. Saskia woont en werkt in het rustieke, landelijke Zuidoost-Drenthe. Boelsums is kunstenaar van het jaar 2020. In ‘Te Gast bij Barbizon’ vertelt ze over haar werk.

Wanneer:      zondag 15 december
Voor wie:      volwassenen
Waar:            Statenzaal
Tijd:              14.00-15.00 uur
Prijs:             gratis (op vertoon van een geldig entreekaartje voor het museum)

Saskia Boelsums, Erica, 2019  (klik voor een grotere weergave)