Openingstijden

T/m 7 okt, di t/m zo: 11.00 - 17.00 uur
Vanaf 8 okt, ma t/m zo: 10.00 - 18.00 uur, 
vr: 10.00 - 22.00 uur
Tickets uitsluitend online verkrijgbaar

+

Menu

Activiteiten

Bij Viva la Frida! wordt er een uitgebreid randprogramma ontwikkeld. Zo komen er diverse lezingen en wordt er een podcast ontwikkeld. Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten en het bestellen van tickets. Momenteel zijn nog niet voor alle activiteiten tickets beschikbaar. Wil je graag op de hoogte blijven over de voortgang van een of meerdere activiteiten? Vul dan onderaan de pagina het formulier in. Je ontvangt dan per e-mail te zijner tijd meer informatie. 

Lezing Viva la Frida! 

Donderdag & zondag om 12.30 uur & 14.00 uur 
Vrijdag om 14.00 uur & 15.30 uur

Iedereen kent Frida. Tenminste het beeld van de vrouw met de bloem in het haar en de monobrauw. Maar wie gaat werkelijk schuil achter dit beeld? Onze museumdocenten nemen je tijdens de lezing Viva la Frida graag mee op reis door het woelige leven van ’s werelds grootste vrouwelijke kunstenaar en symbool van het feminisme: Frida Kahlo (1907-1954).
Onderweg maak je kennis met het onrustige Mexico van vlak na de revolutie, de familie van Frida en haar markante echtgenoot en muurschilder Diego Rivera. De kleurrijke werken van Frida vormen de rode draad tijdens deze lezing. Samen vertellen die werken haar fascinerende levensverhaal. 

De lezingen worden gegeven in de Statenzaal en duurt ongeveer een uur. Om een lezing te bezoeken ga je het museum in door de groepsentree (De Brink 3) en de deuren zijn geopend een half uur voor de lezing.
Het is helaas niet mogelijk om de tentoonstelling voorafgaand aan de lezing te bezoeken. 

Tickets met lezing

Groepsbezoek met lezing

Frida's liefdes (tafelgesprek en podcast)

Vrijdag 15 oktober, 29 oktober, 12 november 2021 om 15.30 en 19.00 uur

Frida had vele liefdes: haar schilderkunst, haar kleding, haar dieren, haar eigen spiegelbeeld, haar geliefde vaderland Mexico, haar strijd voor gelijke rechten en natuurlijk kunstenaar Diego Rivera. Tijdens Frida's liefdes gaat Cathelijne Blok, kunsthistorica en oprichter van het feministisch kunstcollectief The TittyMag, in gesprek met diverse gasten die vanuit hun eigen perspectief kijken naar de liefdes van Frida Kahlo. Tijdens deze gesprekken, die tevens worden opgenomen voor een podcast, worden laagdrempelige kunsthistorische beschouwingen gecombineerd met actuele thema’s als feminisme, gender, traditie, activisme en imago ten tijde van social media. In iedere aflevering staat er weer een ander thema centraal.

Programma
Vrijdag 15 oktober om 15.30 uur: De creatieve ontsnapping
Over creativiteit en fysieke beperking met Gerda Lenten-Havertong, Eva Eikhout en Firoza Mulahella. 

Vrijdag 15 oktober om 19.00 uur: Mi casa
Over thuis en relatie met Fatma Genc en Daan Heerma van Voss. 

Vrijdag 29 oktober om 15.30 uur: Make it Fashion
Over mode en traditie met Zyanya Keizer, Jan Hoek en Asma Emy el Ghalbzouri.

Vrijdag 29 oktober 2021 om 19.00 uur: Frida de feminist?!!!
Over feminisme en gender met Hedy d’Ancona, Naomie Pieter en Tatjana Almuli.

Vrijdag 12 november 2021 om 15.30 uur: Ik Frida (voertaal Engels)
Over identiteit en roots met Aynouk Tan, Kris Berry en Camilla Sutherland.

Vrijdag 12 november 2021 om 19.00 uur: Frida the influencer
Over imago en zelf met Manique Hendrickx en Cesar Majorana.

Voor Frida's Liefdes zijn momenteel nog geen tickets beschikbaar. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat dan onder aan deze pagina jouw gegevens achter. 

Te Gast

Zaterdag 9 oktober 2021, zaterdag 13 november 2021, zaterdag 11 december 2021, zaterdag 12 februari 2022

De welbekende Te Gast-activiteiten worden ook bij de Frida-tentoonstelling georganiseerd. Een van de Te-gast sprekers is breakdancer en inspirator Redouan Ait Chitt (artiestennaam Redo). Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met verschillende fysieke beperkingen. Redo deelt tijdens de lezing zijn bijzondere levensverhaal over het opgroeien met een beperking. Hij vertelt over het omgaan met vooroordelen, tegenslagen, angst en persoonlijke onzekerheden. Kunsthistorica Karin Haanappel heeft zich gespecialiseerd in vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen en Frida Kahlo in het bijzonder. Tijdens haar lezing gaat ze in op het leven en oeuvre van Kahlo, waarbij zeker aandacht is voor haar geliefde Diego Rivera, het Mexicanismo en de rol van het feminisme binnen de Fridamania. Meer info en tickets:

Día de Muertos

Laatste weekend oktober én dinsdag 2 november 2021

Día de Muertos, De dag van de Doden, is een Mexicaanse herdenkingsdag. Deze traditie vindt elk jaar plaats op 1 en 2 november. Het weekend voorafgaand aan Día de los Muertos (30 en 31 oktober) vinden er diverse activiteiten plaats voor families met kinderen in het museum. Het hele weekend staat in teken van dit herdenkingsfeest met onder andere een Dia de Muertos concert, workshops 'Altaar versieren' en 'Maak je eigen skull', verhalenverteller en natuurlijk eten en drinken! 

Op dinsdag 2 november vieren we in samenwerking met CS Vincent van Gogh echt de Dag van de Doden met een feestelijk programma op de Brink voor het museum. De precieze invulling is nog een verrassing, maar het belooft een bijzondere dag te worden. 

Talkshow Beyond Frida

Zaterdag 20 november 2021

Wat is de impact van Frida Kahlo op de beeldende kunst, mode en muziek? Die vraag staat centraal tijdens de talkshow die het Drents Museum rondom de tentoonstelling Viva la Frida! - Life and Art of Frida Kahlo organiseert. Met een line up van bijzondere sprekers proberen we de artistieke invloed van Kahlo te duiden. We laten zien dat deze veel verder gaat dan alleen de commerciële ‘Fridamania’. De talkshow gaat over hoe Frida Kahlo de culturele wereld na haar inspireerde als veelzijdig kunstenaar met zeer vooruitstrevende ideeën over kunst, identiteit, gender, handicap en gelijkheid. Meer informatie en tickets.

I AM FRIDA

Zaterdag 26 februari 2022

I am my own muse, I am the subject I know best. The subject I want to know better. – Frida Kahlo 

Frida Kahlo heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten met haar gedurfde gevoel voor schoonheid en haar idealen over gelijkheid voor iedereen. Hoewel haar leven grotendeels bepaald werd door tegenslag, wist ze haar pijn en emotionele strijd om te zetten in buitengewone creaties. Overal ter wereld halen jong en oud nog altijd veel kracht en inspiratie uit haar levensverhaal en kunst. Frida’s strijd voor gelijkheid, activisme, feminisme en empowerment zijn vandaag de dag nog steeds actueel. Deze thema's staan tijdens I AM FRIDA centraal. Tijdens dit festival vinden er discussiegesprekken plaats, wordt er een heuse Frida Kahlo-pubquiz georganiseerd en vinden er verrassende workshop plaats op het gebied van mode, identiteit en kunst.

Musea in Gebaren

Iedere tweede zaterdag van de maand

Bij de Frida-tentoonstelling gaat het museum exclusieve rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aanbieden. Tijdens de rondleiding nemen Dennis Hoogeveen en Bea Bouwmeester (rondleiders Musea in Gebaren) je mee door de tentoonstelling Viva la Frida! en vertellen over het leven en werk van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenaar. De rondleiding is geschikt voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal spreekt en gaat plaatsvinden op iedere tweede zaterdag van de maand. 

Klik hier voor meer informatie en tickets Musea in Gebaren

Prikkelarm museumbezoek

Iedere derde zaterdag van de maand

Tijdens de reguliere openingstijden kan een museumbezoek enorm vermoeiend zijn door de vele indrukken die je in korte tijd te verwerken krijgt. Het is daarom mogelijk om op de derde zaterdag van de maand de tentoonstelling Viva la Frida! op een prikkelarme manier te bezoeken. Tijdens prikkelarme openstellingen laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Ook dimmen we de verlichting. 

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Familieroute Lang leve Frida!

Bij Viva la Frida! is een speciale familieroute vol kijk-, doe-, denk- en speelopdrachten. Leuk voor jong en oud! De gratis familieroute ligt klaar bij de ingang van de tentoonstelling.