Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Wat is energie?

Energie is de kracht die alles in ons universum in beweging houdt. De oude Grieken noemden het ook wel ‘werkzame kracht’. Energie komt uit verschillende bronnen en heeft verschillende vormen. De ene vorm kan vaak worden omgezet in een andere vorm van energie: zo kan elektriciteit worden omgezet in licht. Energiebronnen energie is afkomstig van de volgende bronnen: zon, wind, water,
spierkracht, kernreactie en brandstoffen.

Brandstoffen - brandstoffen zijn bijvoorbeeld hout en voedsel, maar ook fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas, aardolie en turf.
Fossiele brandstoffen - brandstoffen die uit de resten van gefossiliseerde planten en dieren zijn ontstaan. Het winnen en gebruiken van deze brandstoffen is vervuilend voor de aarde en ze raken in snel tempo op. We noemen het ook wel niet-hernieuwbare energie.
Energievormen - energiebronnen leveren energie in de volgende vormen: warmte, licht, beweging, koeling, magnetisme en elektriciteit. Verschillende energievormen kunnen omgezet worden in andere vormen van energie.
 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.