Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
let op: zondag 24 sept. 10.00 - 13.00 uur zijn wij moeilijk bereikbaar 

+

Menu

In het voorjaar van 2024 opent Labyrinthia, onze geheel vernieuwde collectiepresentatie. In Labyrinthia maak je als bezoeker een magische ontdekkingsreis door vijftien zalen van het museum. De reis voert je langs alle topstukken, zoals het meisje van Yde, de kano van Pesse en de schilderijen van Van Gogh. Daarnaast krijgen vele andere werken uit onze collectie een speciale plek in de presentatie.

Multimediale collectiepresentatie
Beluister iconische verhalen, ga op mammoetjacht, kijk door de ogen van Vincent van Gogh of peddel in een kano door het oude veenlandschap. In Labyrinthia komen archeologie, kunst en geschiedenis in een verrassende mix bij elkaar.

Geniet van een multimediale belevenis. In een reis door verschillende zalen, dwaal je door ons historische gebouwencomplex en beleef je de museumcollectie op spectaculaire wijze. Elke zaal heeft een volstrekt unieke beleving, alsof je echt midden in het verhaal staat. De collectiepresentatie is toegankelijk voor iedereen. Het interactieve karakter maakt de presentatie ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Zaal van de schoonheid

Peddel in de kano van Pesse


Meer over Labyrinthia