Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

In de vernieuwde collectiepresentatie Labyrinthia komen archeologie, kunst en geschiedenis bij elkaar in een magische ontdekkingsreis door vijftien zalen. Beluister iconische verhalen, ga op mammoetjacht, kijk door de ogen van Vincent van Gogh of peddel in een kano door het oude veenlandschap. ​De reis voert je langs alle topstukken, zoals het meisje van Yde, de kano van Pesse en de schilderijen van Van Gogh. 

Dwaal door ons historische gebouwencomplex en beleef de museumcollectie op spectaculaire wijze. Elke zaal heeft een volstrekt unieke beleving, waarin jij het middelpunt bent. Terwijl je je onderdompelt in de verhalen over kunst, archeologie en geschiedenis worden al je zintuigen geprikkeld. Door het multimediale, interactieve karakter is tentoonstelling leuk voor alle leeftijden en toegankelijk voor iedereen. 

  
Impressie van de Zaal van de Schoonheid                                 Peddel in de oudste boot ter wereld

In de zalen krijgen alle verzamelingen van het Drents Museum een plek. De Drentse Meestercollectie, met werk van Van Gogh en de Drentse Madonna is te zien tussen het veenpluis in de Zaal van de Schoonheid. In de Zaal van de Smaak bewonder je het hedendaagse werk van de Noordelijke figuratieven zoals Matthijs Röling. In de Zaal van de Traditie waan je je op een boerenbruiloft, waar je zelfs mag dansen tussen de historische voorwerpen. De vuistbijl van Anderen en mammoetbotten bekijk je in de Zaal van de Mens waarin je ook op mammoetjacht gaat. 

In de loop van 2024 opent het Drents Museum de magische wereld achter de poort van Labyrinthia in het historische gebouwencomplex. De precieze openingsdatum is nog niet vastgesteld. Deze wordt te zijner tijd op deze pagina aangekondigd. 


Meer over Labyrinthia