Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

3x25 minuten Peredvizhniki

De tentoonstelling over de Peredvizhniki vormt de inspiratiebron voor een dynamisch programma vol muziek, dans en toneel. Drie groepen treden op verschillende locaties ‘3x25 minuten’ op. Het Asser Mannenkoor, Dansgroep Trianthella en Dick van Veen en Anna Fado met een dialoog over Tolstoy en zijn muze.  

Asser Mannenkoor zingt Russische liederen
Speciaal voor deze voorstelling heeft het Asser Mannenkoor een repertoire samengesteld van Russische liederen, waarin werken van grote Russische componisten te horen zijn. Zo zingt het koor onder meer Tibie Paiom van Bortnjansky, die samen met Degtjarjov en Davydov gerekend wordt tot de grootste componisten van die tijd. Bovendien brengt het koor Russische liederen ten gehore, zoals Kalinka en Ei oechnjem, het lied van de Wolgaslepers. 

Russische volksdans
Dansgroep Trianthella neemt je mee op een kleurrijke reis door Rusland. De volksdansgroep Trianthella treedt altijd op met fraaie kostuums die door de leden zelf gemaakt zijn naar authentieke voorbeelden. Trianthella beoefent diverse volksdansen, maar speciaal voor de tentoonstelling Peredvizhniki presenteert de dansgroep folkloristische dansen uit Rusland.

Dialoog van Tolstoy en zijn muze
Realistische romans zoals Oorlog en Vrede (1869) en Anna Karenina (1877) van de Russische schrijver, filosoof en politiek denker Lev Tolstoy behoren tot de wereldliteratuur. Tijdens 3x25 minuten Peredvizhniki presenteeren Dick van Veen en Anna Fado een dialoog van Lev Tolstoy en zijn muze. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Anna Fado. Dick van Veen speelde eerder ook in de voorstelling Geachte heer Bach van Stichting Muziek Theater Assen.

Voor wie: jong & oud
Wanneer: zondag 12 maart 2017
Waar: op verschillende locaties in het Drents Museum
Tijd: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur start steeds een nieuwe ronde met de drie voorstellingen