Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

KINK extra open tijdens Internationaal Filmfestival Assen

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

In het weekend van 8,9 en 10 maart vindt het Internationaal Filmfestival Assen – Vrouw & Film plaats. Het hele weekend zijn er nationale en internationale films te zien waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. 

Inleiding conservator Toos Arends bij Woman at War 
Welke rol heeft de vrouw? En hoe is die vanaf 1885 veranderd? Het is te zien in de tentoonstelling De Moeder de Vrouw in de tentoonstellingsruimte KINK van het Drents Museum in De Nieuwe Kolk. Speciaal in het kader van het IFA houdt conservator Toos Arends van KINK op zondag 10 maart om 14.00 uur een inleiding bij de film Woman at War over de rol van de vrouw en hoe dat soms tot worstelingen kan leiden.Net als bij de onafhankelijke vijftiger Halla die in de film Woman at War werkt als koordirigent en daarnaast bewapend met pijl en boog ten strijde trekt tegen de aluminiumindustrie om de aarde te beschermen. Hoe verandert haar rol als haar langgekoesterde wens een kind te adopteren in vervulling gaat? Kan ze dan nog eco-activist zijn?

In het kader van het IFA is de tentoonstelling De Moeder de Vrouw extra te bezoeken op zondag 10 maart van 11.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Meer informatie over de film en het volledige programma is te vinden op de website van het Internationaal Filmfestival.