Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
maandag 17 en 24 februari zijn wij open!

(let op: KINK is open van dinsdag t/m zaterdag)
 

Lezing op locatie The American Dream

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Amerika: het land van de onbegrensde mogelijkheden. Iedere Amerikaan leefde in ‘The American Dream.’ Er was een nieuwe tijd aangebroken en daarbij hoorde natuurlijk nieuwe kunst, vrij van alle banden met het verleden. Hoe zag die kunst eruit? Waarom besloten veel kunstenaars al snel om juist realistische kunstwerken te maken? Een van onze museumdocenten komt graag langs om er alles over te vertellen! Met afbeeldingen, muziek en filmfragmenten komt het naoorlogse Amerika weer even tot leven. 

Voor wie: verzorgingshuizen in Drenthe en verzorgingshuizen binnen een straal van maximaal 60 km (of 60 minuten reizen) van Assen*
Wanneer: op aanvraag (maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur)
Lengte: 60 minuten (45 minuten lezing + 15 minuten vragen/discussie)
Prijs: € 125
Reserveren: via reserveringen@drentsmuseum.nl of 0592 377 709

Extra: voor doven en slechthorenden regelen wij graag een gebarentolk.

 * Verzorgingshuizen op grotere afstand betalen een iets hogere prijs gebaseerd op extra uren + extra reis- en verblijfkosten. 

Reserveren
Wil je een lezing op locatie boeken? Vul dan het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Wij raden je aan een rondleiding minimaal twee weken van tevoren te reserveren, want er is erg veel belangstelling voor onze rondleidingen. Reserveer je te laat, dan kan het voorkomen dat wij geen plek meer hebben op de dag en tijd dat je het museum wilt bezoeken.​