Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur

+

Menu

Deze activiteit is reeds geweest. Bekijk actueel overzicht van activiteiten in het Drents Museum.


Bezoek op zondag 7 of 14 augustus op de Brink voor het museum een echt LOFAR station. LOFAR is een radiotelescoop samengesteld uit duizenden radioantennes. Het centrale punt bevindt zich op een terp tussen Exloo en Buinen en staat in verbinding met radioantennes over de hele wereld. Op die zondag kun je van heel dichtbij zien hoe zo'n station er nu uitziet. Daarnaast staat  een scherm dat live toont wat LOFAR op dat moment ‘ziet’. Het station dat we neerzetten werkt dan niet echt (dat is technisch niet mogelijk), maar het scherm laat wel echte live beelden zien.

Mobiele stand Astron
Wist je dat hier in Drenthe het hart van de grootste radiotelescoop ter wereld staat? Net als in de bronstijd boeit de sterrenhemel ons nog steeds mateloos. Om de geheimen van die sterrenhemel te ontrafelen, richt ASTRON zijn blik dieper de ruimte in dan ooit tevoren om zo meer te weten te komen over zwarte gaten, neutronensterren, verre planeten en nog veel meer. Neem een kijkje bij de stand van Astron voor het museum en leer wat ze allemaal al ontdekt hebben!

Voor wie: iedereen
Waar: Op de Brink voor het museum
Tijd: 12.00 - 17.00 uur 
Wanneer: zondag 7 en 14 augustus 
Prijs: Gratis

Gratis toegang op 14 augustus
Op zondag 14 augustus is de toegang gratis in het Drents Museum. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met de twee topstukken die deze zomer te zien zijn in ons museum: De vaandeldrager van Rembrandt van Rijn en De Nebraschijf.