Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
extra open op maandag 24 en 31 december 

Museumronde Art Rocks

 

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Basquiat? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Muzikanten krijgen daarmee de kans associaties en emoties die kunst bij hen oproept, te vertalen naar een nummer. Voor publiek zijn al deze soundtracks een manier om kunst in musea op een andere manier te ervaren. Er zijn 56 acts geselecteerd die hun nummer live in een groot Nederlands museum ten gehore brengen. Deze acts strijden om een finaleplek in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000.

De museumronde 
Tijdens de halve finale speelt elke halve finalist meerdere malen zijn soundtrack bij het kunstwerk dat hem inspireerde, zodat je geen enkele act hoeft te missen. Daarnaast zal Blaudzun zijn Art Rocks-nummer live spelen en maakt hij onderdeel uit van de vakjury. Er gaan acht muziekacts door naar de halve finale, waarvan één publieksfinalist. Deze publieksfinalist wordt bepaald aan de hand van een online stemronde én een 'fysieke' stemronde. Als bezoeker van de museumronde mag je namelijk, naast je online stem, nog een keer stemmen op jouw favoriet. Deze 'fysieke' stem telt vijf keer zwaarder mee dan een online stem. Nog een reden om naar de museumronde te komen om jouw favoriet te steunen!

Halve finalisten
De halve finalisten die op 17 november komen optreden in het Drents Museum zijn Bernard, Cashmyra, Colin Mooijman met Mulu en Floris Jonker, Pelle Kuipers, Schat, The Dutch, Verona de Diego en WhatTheFunk

Stem jouw favoriet de finale in
Er gaan acht muziekacts door naar de finale, waarvan één publieksfinalist. Deze publieksfinalist wordt bepaald aan de hand van een online stemronde én een 'fysieke' stemronde. Als bezoeker van de Museumronde mag je namelijk, naast je online stem, nog een keer stemmen op jouw favoriet. Deze 'fysieke' stem telt vijf keer zwaarder mee dan een online stem. Nog een reden om naar de museumronde te komen om jouw favoriet te steunen!

Selectie kunstwerken Drents Museum
   
   
  

Overzicht data
17 november: Museumronde Drents Museum
25 november: Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
1 december: Museumronde Tropenmuseum
2 december: Museumronde Museum Prinsenhof Delft
6 december: Museumronde Centraal Museum Utrecht
8 december: Museumronde Bonnefantenmuseum
9 december: Museumronde Kröller-Müller Museum
23 januari 2019: Finale in Paradiso, Amsterdam

Ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg
Zanger en producer Blaudzun en rapper Yung Nnelg zijn de ambassadeurs van muziekcompetitie Art Rocks 2018. De twee bekende Nederlandse artiesten hebben beiden een track gemaakt geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Blaudzun heeft samen met David Douglas een geheel nieuwe versie gemaakt van de track High as the sun, dat geïnspireerd is op zijn favoriete schilderij Korenveld met maaier en zon (1889) van Vincent van Gogh. Yung Nnelg heeft het nummer Basquiat gemaakt dat geïnspireerd is op het werk Koningen van Egypte II (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. Naast de tracks zijn de ambassadeurs onderdeel van de vakjury en het gevarieerde randprogramma met onder meer optredens tijdens de museumrondes in de musea.

Art Rocks 2016
Bekijk hieronder de aftermovie van Art Rocks 2016.