Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
(let op: KINK is niet open op zondag)

+

Menu

Ode aan Drenthe

Het Drents Museum presenteert van 24 november tot en met 22 maart de tentoonstelling Barbizon van het Noorden over de ontdekking van het Drentse landschap in de 19de eeuw, door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Het beeld dat deze kunstenaars hebben neergezet, is tot op zekere hoogte nog altijd bepalend voor de manier waarop wij vandaag de dag tegen Drenthe aankijken: Drenthe de ongerepte OER-provincie van Nederland. Dit beeld zie je terugkeren op websites, in reclamespotjes, maar soms ook in muziek en poëzie. Daarin spelen heide, bos, schapen, hunebedden en de gemoedelijke bevolking vaak een hoofdrol.

Wij dagen alle ‘rebellen & dwarsdenkers’ (thema Boekenweek 2020) uit om een nieuwe ode aan Drenthe te brengen. Wordt dat een ode aan de distributiedozen langs de A7, een ode aan de windmolen, een ode aan de boer of een ode aan de terugkeer van de bever? Alle dichters - amateur en professional - mogen één gedicht insturen in het Nederlands of Drents met een maximale lengte van 200 woorden. Laat je daarbij vooral inspireren door het landschap! Regent het buiten? Dan kun je natuurlijk altijd inspiratie opdoen in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden…
Stuur je inzending naar communicatie@drentsmuseum.nl.
Inzenden is mogelijk tot en met 16 februari 2020

In samenwerking met: Huus van de Taol en Het Drentse Landschap