Openingstijden:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
eerste en tweede paasdag ook open

Onderwijsprogramma ‘I have a dream…’

Let op! Deze activiteit is afgelopen. Nieuwsgierig welke activiteiten er te doen zijn in het museum? Kijk dan in onze agenda of activiteitenoverzicht.

We starten direct in de tentoonstelling The American Dream. De leerlingen krijgen uitgebreid de tijd de topkunst uit Amerika te bekijken. Daarna proberen ze onder leiding van een museumdocent uiteenlopende verhalen uit de schilderijen en objecten te halen. Iedereen mag z’n zegje doen en niets is fout! Na het filosoferen spelen we een spel in de expositie. Doel van het spel is helder te krijgen wat je toekomstdromen zijn. Voor jezelf, voor je woonplaats, voor Nederland, voor de wereld… Vinden de leerlingen één of enkele van die dromen ook terug in de kunstwerken? We gaan het zien. Natuurlijk mogen leerlingen hun dromen achterlaten aan de dromenvanger die tijdens de tentoonstelling voor iedereen te zien is.

Voor wie leerlingen van het voortgezet onderwijs (alle leeftijden en niveaus)
Wanneer op aanvraag
Lengte 75 minuten
Plaats in de tentoonstelling The American Dream
Prijs € 4
Reserveren noodzakelijk via reserveringen@drentsmuseum.nl of bel 0592 377 709

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl. Het is overigens mogelijk om onderwijsprogramma's van het Drents Museum te betalen met de cultuurkaart.

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.

Informatie en reserveren
Wil je langskomen met de klas? Vul het aanvraagformulier in en een van onze medewerkers neemt snel contact met je op. Voor meer informatie over het programma neem je contact op met de afdeling Educatie via 0592 - 377 721 of educatie@drentsmuseum.nl. Het is overigens mogelijk om onderwijsprogramma's van het Drents Museum te betalen met de cultuurkaart.

Tip: bespreek van tevoren met onze medewerkers waar je in de klas mee bezig bent, zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens het museumbezoek.