Openingstijden en toeslag:

dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in de zomervakantie ook op maandag open!
(let op: KINK is niet open op zondag en maandag)

Gedurende Sprezzatura geldt een toeslag van
€ 5,00 op de normale entreeprijs.
 

+

Menu

Trouw in het land

Dit evenement is uitverkocht. 

Zingeving. Een begrip dat van alles kan betekenen. Is het een hype of meer dan dat? Maar wat dan? En wat heb je er aan? We onderzoeken dat deze avond in het Drents Museum in Assen.

Zingeving. Een begrip dat van alles kan betekenen. Is het een hype of meer dan dat? Maar wat dan? En wat hebben we er aan? Dat onderzoeken we op 13 juni in het Drents Museum te Assen.

Trouw filosofie-redacteur Henk Steenhuis geeft een interactieve, korte Cursus Zingeving. Schrijfster Christa Anbeek vertelt over haar door filosofie geïnspireerde zoektocht naar de zin van het leven toen ze veel te maken kreeg met verlies en verdriet. De jonge theoloog en filosoof Gerko Tempelman schreef in het boek ‘Ongeneeslijk religieus’ over zijn worsteling met God, geloof en de filosofen. Trouw-redacteur en filosoof Leonie Breebaart en columnist Stijn Fens geven hun visie over wat zingeving is en wat Trouw ermee doet. Hoofdredacteur Cees van der Laan opent en spreekt een woordje mee.

In de pauze kun je gratis de inspirerende tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) bezoeken. Directeur van het Drents Museum Harry Tupan geeft voor de pauze uitleg over deze tentoonstelling.

Voor wie: volwassenen
Wanneer: donderdag 13 juni 
Tijd: 18.30 uur
Prijs: € 11,50 incl. koffie/thee bij inloop, museumbezoek en in pauze en borrel na
Reserveren: tickets voor dit evenement zijn uitverkocht