Openingstijden:

dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
in juli en augustus ook op maandag open

+

Menu

Hedendaags Realisme

De afgelopen decennia was het Drents Museum een van de weinige Nederlandse musea die hedendaags realistische kunst verzamelde. Het museum heeft ruim 1.500 werken van kunstenaars als Henk Helmantel, Matthijs Röling, Wout Muller, Ben Snijders, Pieter Pander, Sam Drukker, Douwe Elias, Barend Blankert en Berend Groen.

Op 11 november 2010 schonk ING 273 kunstwerken van 51 verschillende kunstenaars aan het Drents Museum. Met deze schenking is de museumcollectie uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende collecties hedendaags realisme in Nederland. Deze collectie is op dit moment niet te zien in het Drents Museum. 

Op de afdeling Hedendaags Realisme presenteert het Drents Museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Tijdens de presentatie van de tijdelijke tentoonstellingen is er géén vaste collectie te zien.

Je kunt de afdeling Hedendaags Realisme vinden in het oude deel van het museum, op de eerste verdieping.

Nu te zien op de afdeling Hedendaagse Realisme

Jans Muskee - Absoluut Misschien
In de tentoonstelling Absoluut Misschien legt Jans Muskee (1961) met zijn levensgrote tekeningen een wereld bloot die niet voor onze ogen bestemd is. Zijn eigenzinnige voorstellingen maken van de kijker een voyeur, die tegelijkertijd aangetrokken en afgestoten wordt. Of hij of zij dat nu wil of niet, want wegkijken helpt niet. Muskee werkt al bijna dertig jaar aan zijn oeuvre, dat de afgelopen decennia een eigen plek heeft gekregen binnen de hedendaagse tekenkunst. Zijn werk is van 1 juli 2017 t/m 7 januari 2018 in het Drents Museum te zien.