Openingstijden

gesloten t/m 9 februari 2021

+

Menu

Hedendaags Realisme

De afgelopen decennia was het Drents Museum een van de weinige Nederlandse musea die hedendaags realistische kunst verzamelde. Het museum heeft ruim 1.500 werken van kunstenaars als Henk Helmantel, Matthijs Röling, Wout Muller, Ben Snijders, Pieter Pander, Sam Drukker, Douwe Elias, Barend Blankert en Berend Groen.

Op 11 november 2010 schonk ING 273 kunstwerken van 51 verschillende kunstenaars aan het Drents Museum. Met deze schenking is de museumcollectie uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende collecties hedendaags realisme in Nederland. Deze collectie is op dit moment niet te zien in het Drents Museum. 

Op de afdeling Hedendaags Realisme presenteert het Drents Museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Tijdens de presentatie van de tijdelijke tentoonstellingen is er géén vaste collectie te zien.

We bereiden ons momenteel voor op een nieuwe presentatie van het verhaal van Drenthe. Daarom zijn de presentaties Archeologie, Drentse geschiedenis en Hedendaags Realisme tijdelijk niet te zien.