Openingstijden

gesloten tot en met 25 januari 2022

+

Menu

Bereikbaarheid

Per trein

Het Drents Museum ligt op circa acht minuten loopafstand van het Intercity- en busstation Assen. Vanuit het station loop je naar het centrum via de Stationsstraat. Aan het eind van de Stationsstraat steek je de Oostersingel over bij het zebrapad. Ga linksaf en direct weer rechtsaf de Kloosterstraat in. Aan het einde van de Kloosterstraat zie je links om de hoek de ingang van het Drents Museum, aan De Brink 1.

Per bus

Met de bus naar het Drents Museum? Dat kan. Plan je reis en bekijk vertrektijden via Qbuzz. Als eindbestemming kun je de bushalte Zuidhaege invullen óf het station van Assen (dat ligt op loopafstand van het Drents Museum).

Vanuit het station loop je naar het centrum via de Stationsstraat. Aan het eind van de Stationsstraat steek je de Oostersingel over bij het zebrapad. Ga rechtsaf en direct weer linksaf het Museumlaantje in. Aan het einde van het Museumlaantje ga je linksaf richting het Jacob Cramerplein. Daar zie je het museum liggen aan De Brink 1.

Per auto

Vanuit Hoogeveen/Zwolle (Zuid)

 • Je neemt de afslag 32 naar Assen-Zuid vanaf de A28.
 • Je volgt de weg naar de Haarweg (ga rechtdoor over de rotonde).
 • Sla linksaf naar de Europaweg-Zuid. Volg deze weg voor 1,0 km en neem op de rotonde de 1ste afslag naar de Hoofdlaan.
 • Vervolg de weg naar de Doctor Nassaulaan.
 • Sla aan het einde van de Doctor Nassaulaan rechtsaf naar het Kerkplein.
 • Neem gelijk de eerste afslag links naar de Torenlaan.
 • De Torenlaan draait naar rechts en wordt de Brink. Je ziet het museum aan het eind van de singel op de Brink liggen.

Vanuit Groningen (Noord)

 • Je neemt de afslag 33-Assen richting Assen/Smilde/N371.
 • Neem op de rotonde de 3e afslag naar de Balkendwarsweg.
 • Volg de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Balkenweg/ de N371.
 • Vervolg de weg naar de Vaart Z.Z.
 • Sla rechtsaf naar de Collardslaan.
 • Neem gelijk de eerste afslag links naar de Torenlaan.
 • De Torenlaan draait naar rechts en wordt de Brink. Je ziet het museum aan het eind van de singel op de Brink liggen.

Parkeren

Er zijn diverse parkeergelegenheden in de omgeving van het museum. Parkeergarages in de directe omgeving zijn de parkeergarage Drents Museum aan de Torenlaan en de parkeergarage Stadhuis aan de Doevenkamp. Klik hier voor meer informatie en andere parkeergarages.

Invalideparkeeplaats
Mindervalide bezoekers kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen die speciaal zijn aangelegd voor gehandicapten (zoals de invalidenparkeerplaats aan De Brink). Voor deze parkeerplaats geldt geen maximum tijd. Bovendien is deze gratis bij gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart.

Touringcars
Touringcars kunnen niet in en rond het Drents Museum parkeren. Buschauffeurs kunnen hun passagiers voor een bezoek aan het Drents Museum wel laten uitstapen voor de hoofdentree van het Drents sMuseum (Brink 1). De bus kan daarna geparkeerd worden op de parkeerplaats voor bussen (5 minuten rijden vanaf het museum) 

Gesloten

In navolging van de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus, is het Drents Museum gesloten tot en met 25 januari 2022. Alle evenementen en publieksactiviteiten van het museum zijn tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. De Museumshop is wel weer te bezoeken en is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur met Coronacheck en mondkapje.
Wil je een melding ontvangen wanneer we weer open gaan? Meld je dan aan voor een ticket alert.