Openingstijden

dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur
vanaf 10 juli ook open op maandagen 

+

Pers

114.366 bezoekers voor tentoonstelling Iran in Drents Museum

114.366 bezoekers voor tentoonstelling Iran in Drents Museum

 

De tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving, die gisteren zondag 18 november zijn laatste dag beleefde met ruim 1.400 gasten, heeft in totaal 114.366 bezoekers naar het Drents Museum getrokken. Met een weekgemiddelde van 5.200 bezoekers komt de tentoonstelling in de top 3 van best bezochte archeologische tentoonstellingen van het Drents Museum. Met een gemiddeld waarderingscijfer van 8,9 scoorde Iran uitzonderlijk hoog. De tentoonstelling is vijf maanden (vanaf 17 juni 2018) te zien geweest. 
 
De bezoekers van de tentoonstelling waren vooral afkomstig uit Drenthe (20%), Noord-Holland (15%) , Groningen (11%) en Zuid-Holland en Gelderland (beide 10%). De commentaren in het gastenboek waren voornamelijk zeer positief: ‘Waanzinnig mooi’, ‘Zelden zo’n mooie presentatie gezien’, ‘I think this is the most beautiful designed exhibition I have ever seen’. Van de begeleidende publicatie bij de tentoonstelling verschenen vier drukken bij uitgeverij WBOOKS. In totaal zijn er 8.500 exemplaren verkocht, waarvan 6.000 in de Museumshop. 
 
Nominatie ‘museum-Oscar’
Aan de hand van circa 200 unieke vondsten afkomstig uit het National Museum of Iran in Teheran vertelde de tentoonstelling Iran het verhaal van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. De expositie werd in oktober genomineerd voor de prestigieuze 2018 Global Fine Art Award (GFAA) in de categorie ‘Best Ancient Art’, ook wel beschouwd als de Oscars binnen de museumwereld. Bekendmaking van de winnaar vindt plaats op het GFAA Gala in New York op 12 maart 2019.
 
Nubië – Land van de Zwarte Farao’s
De opvolger van de Iran-tentoonstelling is wederom een grote internationale archeologie-expositie. Vanaf 16 december presenteert het Drents Museum Nubië – Land van de Zwarte Farao’s, een tentoonstelling waarbij het publiek kennismaakt met de piramiden, sieraden en schatten van de Nubiërs. Circa 300 objecten afkomstig uit het Museum of Fine Arts in Boston onthullen het mysterie van het oude Nubië. De tentoonstelling is te zien tot en met 5 mei 2019.

Persfoto’s
Klik op de afbeeldingen hieronder om deze te vergroten.